Tort cu mere si dulceata caise

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 4 Apr 2015 | 5114 vizualizari

 

Rapid si delicios.O bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 gr margarina
  • 250 gr faina
  • 180 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 pl vanilie
  • Umplutura:
  • 6 mere potrivite
  • dulceata de caise
  • 100 gr nuca
  • Decor: frisca batuta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si dulceata caise:

Merele se curata de coaja , de casuta cu samburi se se pun intr-o forma rotunda de tort,fundul formei am tapetat cu hartie de copt si peretii i-am uns cu margarina.

In mere adaugam nuca macinata mai marunt sau mare si dulceata de caise.

Intr-un vas omogenizam margarina cu zaharul, adaugam ouale, vanilia si frisca.

Amestecam faina cu praful de copt si se amesteca bine pana ce aluatul devine omogen.Acest aluat se pune cu lingura printre mere,se uniformizeaza bine si se introduce in cuptorul incalzit la 180 de graddee.

Cand s-a racit complet se imbraca in frisca batuta.

Pofta buna!

             

TIPS-URI

1

putem folosi ce dulceata, marmelada sau gem dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si dulceata caise" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac