Tort cu mousse de cafea

de Lau in Dulciuri, 21 Apr 2015 | 3191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 250 ml apa
  • 50 g lapte
  • 150 g zahar pudra
  • 240 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • 2 oua
  • 120 g unt
  • Mousse de cafea
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri cafea instant
  • 150 ml frisca
  • Crema de ciocolata
  • 250 ml frisca
  • 100 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 200 g ciocolata
  • 1 plic gelatina
  • Crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 100 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de cafea:

Blat-apa.zaharul se pune intr-o cratita pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam cacao,amestecam bine pana ce se omogenizeaza.


Intre timp mixam untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana devine cremos,adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.


Adaugam faina amestecata cu praful de copt,laptele si mixam putin.Adaugam amestecul de cacao si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza bine.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca 35 min.Pana trece testul cu scobitoarea.


Mousse de cafea-intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si se incalzeste putin,


Mixam galbenusurile cu cafea,amidonul si adaugam trepat laptele caldut.


Punem din nou pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca.


Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.dupa care adaugam frisca mixata.


Crema de ciocolata-frisca se amesteca cu laptele si se pune pe foc sa se incalzeasca.


Mixam galbenusurile cu zaharul si se adaugam frisca,amestecam si punem din nou pe foc pana ce se ingroasa putin.Adaugam ciocolata tocata si amestecam bine,adaugam gelatina hidratata si dam la frigider 1 ora.


Crema de vanilie-laptele cu zaharul punem pe foc pana ce se dizolva zaharul,intre timp dizolvam amidonul cu putin lapte si adaugam peste galbenusurile mixate,adaugam laptele si amestecam bine,


Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa putin,


Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca mixata si amestecam.


Ansamblarea-in tava in care am copt blatul o tapetam cu folie adaugam blatul il insiropam-1/2 mousse de cafea si dam al frigider 15 min-crema de ciocolata-crema de vanilie si dam la frigider 30 min dupa care adaugam mousse de cafea


Dam la frigider cateva ore dupa care decoram.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lau 1

22.04.2015, 08:17

mirela0911 1

22.04.2015, 15:39

As servi o felie ca tare bine arata!

gaby_gabytza 1

19.04.2016, 09:36

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta adaptata