Tort cu nectarine si crema de zahar ars

de madi_marin in Torturi, 31 Iul 2011 | 4971 vizualizari

 

Nu l-am facut pentru nicio ocazie in mod special. E desertul de azi.... cand vin la masa , ca in fiecare duminica, parintii si fratele meu. E pe acelasi principiu ca la tortul cu mere, doar ca m-am gandit sa schimb fructele. Si cum nectarinele sunt din plin pe piata si aroma lor e extraordinara, mi s-au parut cele mai potrivite.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cu ulei

Crema de zahar ars:

  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 700 ml lapte
  • 1/2 pastaie de vanilie

Caramel:

  • 8 linguri cu zahar

In plus 1kg nectarine spalate, cuatate de coaja si taiate in feliute.

Ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu mascarpone
  • 2 nectarine
  • frunzulite de menta

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nectarine si crema de zahar ars:

Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar cu cateva picaturi de apa. cand am obtinut un caramel clar si deschis la culoare il turnam intr-o cratita nu foarte mare, dar inalta. Lasams a se raceasca bine, apoi punem feliutele de nectarine si dam vasul la cuptor pana preparam compozitia pentru crema de zahar ars.

Batem bine ouale cu zaharul si vanilia si apoi turnam laptele rece. Se omogenizeaza bine si se toarna peste nectarine. Se da vasul din nou la cuptor pana ce crema s-a legat.

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Abusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma ca pentru bezele. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste albusul batut. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga peste oua. Se omogenizeaza usor compozitia si se toarna peste crema de zahar ars. Se coace cam 20-25 minute la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea pentru siguranta.

Cand e gata, tortul se lasa la racit in vasul lui, apoi se poate rasturna pe un platou, dar acoperit cu oala in care a fost copt pana a doua zi.

Se orneaza cu frisca batuta cu mascarpone, felii de nectarine si frunzulite de menta. Eu am ras si putina ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nectarine si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Bucataras Medi 1

01.08.2011, 18:03

cat de frumos................... .......................sa va fie de bine................

madi_marin 1

01.08.2011, 19:21

medi....multumim.....

adry88 1

04.08.2011, 11:42

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ziua mea