Tort cu nectarine si crema de zahar ars

de madi_marin in Torturi, 31 Iul 2011 | 3768 vizualizari

 

Nu l-am facut pentru nicio ocazie in mod special. E desertul de azi.... cand vin la masa , ca in fiecare duminica, parintii si fratele meu. E pe acelasi principiu ca la tortul cu mere, doar ca m-am gandit sa schimb fructele. Si cum nectarinele sunt din plin pe piata si aroma lor e extraordinara, mi s-au parut cele mai potrivite.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cu ulei

Crema de zahar ars:

  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 700 ml lapte
  • 1/2 pastaie de vanilie

Caramel:

  • 8 linguri cu zahar

In plus 1kg nectarine spalate, cuatate de coaja si taiate in feliute.

Ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu mascarpone
  • 2 nectarine
  • frunzulite de menta

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nectarine si crema de zahar ars:

Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar cu cateva picaturi de apa. cand am obtinut un caramel clar si deschis la culoare il turnam intr-o cratita nu foarte mare, dar inalta. Lasams a se raceasca bine, apoi punem feliutele de nectarine si dam vasul la cuptor pana preparam compozitia pentru crema de zahar ars.


Batem bine ouale cu zaharul si vanilia si apoi turnam laptele rece. Se omogenizeaza bine si se toarna peste nectarine. Se da vasul din nou la cuptor pana ce crema s-a legat.


Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Abusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma ca pentru bezele. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste albusul batut. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga peste oua. Se omogenizeaza usor compozitia si se toarna peste crema de zahar ars. Se coace cam 20-25 minute la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea pentru siguranta.


Cand e gata, tortul se lasa la racit in vasul lui, apoi se poate rasturna pe un platou, dar acoperit cu oala in care a fost copt pana a doua zi.


Se orneaza cu frisca batuta cu mascarpone, felii de nectarine si frunzulite de menta. Eu am ras si putina ciocolata alba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nectarine si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Bucataras Medi 1

01.08.2011, 18:03

cat de frumos................... .......................sa va fie de bine................

madi_marin 1

01.08.2011, 19:21

medi....multumim.....

adry88 1

04.08.2011, 11:42

foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de miel
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de capsune