Tort cu trandafiri si migdale

de Ancutsa in Mancare copii, 10 Iul 2019 | 1662 vizualizari

 

Acest tort l-am pregătit pentru ziua mea și conține blat de nucă, cremă de cafea, cireșe la mijloc pentru un gust răcoritor l-am decorat cu trandafiri şi migdale blanșate.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 7 ouă,
  • un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 7 linguri nucă măcinată,
  • 3 linguri (cu vârf) făină,
  • Un plic praf de copt,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apă 300 ml,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • O linguriță esenţă de rom,
  • pentru crema de cafea:
  • 2 gălbenușuri,
  • 250 ml lapte cald,
  • 3 linguri rase amidon alimentar,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon,
  • 50 g unt moale,
  • 50 ml frişcă lichidă,
  • O linguriţă cafea măcinată,
  • O linguriţă ness,
  • pentru decor:
  • 40 g ciocolată cu lapte, pentru scris,
  • cireșe, după gust,
  • 350 g mascarpone,
  • frişcă lichidă 150 ml,
  • Câteva picături de colorant alimentar roșu,
  • perle de zahăr Dr.Oetker, după gust,
  • migdale blanșate, după gust,
  • 3 fluturi de napolitană
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trandafiri si migdale:

 

Pentru literele de ciocolată: se topește ciocolata cu lapte pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, se umple o pungă pentru ornat, se taie vârful cât mai mic, pentru ca scrisul să fie subțire și se desenează literele pe o hârtie de copt, se pun și scobitori, pentru a le putea înfinge mai ușor în tort, ulterior. Se dau la congelator până la folosire.

 Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu mixerul cu un praf de sare şi când se întăreşte uşor bezeaua, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca măcinată. Se toarnă compoziţia într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, cam 20 de minute sau până se rumeneşte uşor. Se lasă la răcit.

 Pentru sirop:se fierbe apa cu îndulcitorul aprox 1 minut, după care se dă de pe foc şi se adaugă esenţă de rom.

 Pentru crema de cafea: se amestecă gălbenușurile cu îndulcitorul, zahărul Bourbon și amidonul, cu un tel, turnând peste ele laptele cald. Se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroașă ca o budincă. Se lasă la răcit. Se adaugă untul la temperatura camerei și frişca lichidă rece, cafeaua și nessul și se amestecă cu mixerul, până devine cremoasă.

 Pentru montare şi decor: se spală cireșele, li se scot sâmburii şi se lasă la uscat pe un prosop de hârtie.

Se rumenesc ușor într-o tigaie, migdale blanșate, fără grăsime sau altceva. Se lasă la răcit.

Se taie blatul în două foi, care se însiropează. Peste baza tortului se întinde crema de cafea cu o spatulă, se așază cireșele tăiate în jumătăți, presându-le ușor, pentru a le scufunda în cremă, apoi se adaugă capacul tortului.

Se bate cu mixerul crema mascarpone până devine cremoasă, se adaugă frișca lichidă și se mai bate puțin, pentru o omogenizare frumoasă. Se îmbracă tortul, apoi în crema rămasă se adaugă câteva picături de colorant alimentar roșu și se amestecă, pentru a face trandafirii de pe capac. Se presară perluțe de zahăr, se adaugă fluturii de napolitană, iar laterala se îmbracă în migdalele blanșate rumenite. Se dă la frigider, iar la momentul servirii se adaugă literele de ciocolată.

 

Notă: pentru trandafiri, am folosit Duza decorat 9 mm - Kitchen Craft, Gama Sweetly Does it

https://www.kitchenshop.ro/duza-decorat-9-mm-kitchen-craft-2

 

Porţii: 12

Timp de gătire: 20 min

Timp de pregătire: aprox 2 h

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/tort-aniversar-cu-trandafiri-si-migdale.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trandafiri si migdale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ursulet din chec