Tort de capsuni cu mascarpone si frisca

de Maria68 in Torturi, 19 Aug 2012 | 4539 vizualizari

 

Acest tort pot sa-l consider o premiera! Este facut in mare parte de fiica mea Andrada :X . !!!!!! ( sunt foarte mandra de ea!)

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 14 linguri faina
  • 6-7 linguri de apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 250 g crema mascarpone
  • 250-300 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri de zahar pudra
  • 10 g foi de gelatina
  • 1-2 caserola mare de capsuni
  • Pentru insiropat:
  • 100 g apa
  • 50 g zahar
  • Pentru ornat:
  • Frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • Ornamente sidefate Dr. Oetker ( sau orice tip de ornamente)
  • sos desert de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni cu mascarpone si frisca:

Cuptorul se incinge la foc potrivit( 175-180 grade).


Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat adaugam cate o lingura de apa, amestecand continuu. Cand este gata adaugam faina, dar lingura sa nu fie incarcata de faina. Separat mixam albusurile pe care le adaugam treptat amestecand incet cu o lingura de lemn. Se toarna aluatul intr-o forma cu diametru de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de cca. 30 de minute(sau pana trece testul scobitorii)


Intre timp pregatim crema:


Crema mascarpone impreuna cu 2-3 linguri de zahar pudra se bate cu mixerul . Foile de gelatina se dizolva la bain-marie (dar sa nu dea in clocot) si amestecam cu crema mascarpone. Se bate frisca lichida, iar cand este gata adaugam cu o lingura in compozitia cu gelatina si amestecam pana se omogenizeaza. Se adauga apoi intreaga cantitate de frisca, amestecand usor .


Blatul se taie in doua. Blatul inferior se insiropeaza( eu nu am insiropat cu apa si zahar, am folosit lapte pentru a nu fi prea dulce pentru copii) si ungem cu jumatate din cantitatea de crema . Capsunile le spalam, le curatam de codite si le asezam pe prosoape de bucatarie pentru a absoarbe plusul de apa. Le asezam in crema asezata pe blat( trebuiau sa fie mai numeroase in crema dar soricecul cel mic pe nume Andrada, a tot gustat:))!, dupa care peste ele asezam cealalta jumatate de crema.La final asezam blatul superior peste compozitie.


Pentru ornat:


Se bate frisca lichida cu un plic de intaritor de frisca, urmand instructiunile de pe plic. Se acopera tortul cu frisca si se decoreaza dupa cum doriti.......in cazul nostru cu bombonele sidefate si sos desert de ciocolata. Tortul a fost decorat bineinteles tot de Andrada!!!


Se lasa la frigider 2-3 ore, inainte de a fi servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni cu mascarpone si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Laly 1

22.08.2012, 12:46

O bunatate

Maria68 1

24.08.2012, 11:08

ultumesc mult, dragele mele

babi5 1

26.06.2013, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si mure