Tort de ciocolata

de Lau in Torturi, 27 Noi 2012 | 4077 vizualizari

 

Am ajuns si la reteta 600 si nu se putea sarbatori altfel decat cu un tort(m-am inspirat pentru blat de la Miha "chec de post"0

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 2 cani faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic de nes
  • 2 linguri dulceata de capsuni
  • CREMA DE CIOCOLATA
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata amaruie
  • DECOR
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Intr-un bol mai mare,adaugam uleiul,apa,zaharul,zaharul vanilat si faina.

Mixam pana obtinem o compozitie omogena(se poate folosi si telul)

Impartim compozitia in 2,in una adaugam cacao,plicul de nes,dulceata de capsuni si omogenizam

In tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitiile,alternandu-le

Dam la cuptor cca 50 min pana trece testul cu scobitaorea,

Lasam sa se raceasca in tava,(Eu am facut 2 blaturi)

Crema de ciocolata: intr-un vas adaugam ciocolata rupta bucati si 100 ml frisca, lasam pe foc pana se topeste (avem grija sa nu fiarba), lasam sa se raceasca foarte bine dupa care mixam pana devine o crema pufoasa, amestecam cu restul de frisca mixata inainte

Asamblare-1 blat de chec-insiropam-crema de ciocolata, blatul. Il ungem cu putin unt inainte sa decoram cu pasta de zahar sau dupa preferinta

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Miha 1

28.11.2012, 18:24

Da' ce tu Miho... tu cand vezi un barbat frumos, vrei neaparat sa-l vezi si dezbracat?

Toamna07 1

28.11.2012, 20:18

Ce frumusete!

Lau 1

28.11.2012, 20:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata 2