Tort de ciocolata

de Lau in Torturi, 27 Noi 2012 | 1812 vizualizari

 

Am ajuns si la reteta 600 si nu se putea sarbatori altfel decat cu un tort(m-am inspirat pentru blat de la Miha "chec de post"0

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 2 cani faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic de nes
  • 2 linguri dulceata de capsuni
  • CREMA DE CIOCOLATA
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata amaruie
  • DECOR
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Intr-un bol mai mare,adaugam uleiul,apa,zaharul,zaharul vanilat si faina.


Mixam pana obtinem o compozitie omogena(se poate folosi si telul)


Impartim compozitia in 2,in una adaugam cacao,plicul de nes,dulceata de capsuni si omogenizam


In tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitiile,alternandu-le


Dam la cuptor cca 50 min pana trece testul cu scobitaorea,


Lasam sa se raceasca in tava,(Eu am facut 2 blaturi)


Crema de ciocolata: intr-un vas adaugam ciocolata rupta bucati si 100 ml frisca, lasam pe foc pana se topeste (avem grija sa nu fiarba), lasam sa se raceasca foarte bine dupa care mixam pana devine o crema pufoasa, amestecam cu restul de frisca mixata inainte


Asamblare-1 blat de chec-insiropam-crema de ciocolata, blatul. Il ungem cu putin unt inainte sa decoram cu pasta de zahar sau dupa preferinta


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Miha 1

28.11.2012, 18:24

Da' ce tu Miho... tu cand vezi un barbat frumos, vrei neaparat sa-l vezi si dezbracat?

Toamna07 1

28.11.2012, 20:18

Ce frumusete!

Lau 1

28.11.2012, 20:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata