Tort de ciocolata cu capsuni (la rece)

de mirela0911 in Torturi, 25 Mai 2016 | 3522 vizualizari

 

Pentru iubitorii de ciocolata este un tort delicios cu ciocolata si capsuni, preparat la rece.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 300-350 g biscuiti
  • 2 lg cacao
  • 100 g unt
  • putin lapte

Pt. crema de ciocolata:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca lichida
  • esenta de rom

Pt. glazura:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida

Mai este nevoie de:

  • capsuni de aceeasi marime
  • bombonele inimioara
  • ciocolata alba pt. decor
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu capsuni (la rece):

Se prepara blatul. Se macina biscuitii, pot sa ramana si bucati mai mari. Se amesteca cu cacaoa apoi se toarna untul topit si putin cate putin de lapte pana se obtine o compozitie asemanatoare cu cea pentru salamul de biscuiti.


Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, peste care se pune o folie alimentara. Se rastoarna compozitia si se niveleaza pe fundul tavii, tasand bine. Se da la rece pana se pregateste crema.


Crema: Intr-o craticioara se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Se incalzeste usor si se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza bine compozitia. Se da la rece cel putin o ora. Se adauga esenta de rom si se mixeaza bine pana se obtine o crema densa si mai deschisa la culoare.


Capsunile se curata de codite (se aleg care sunt maqi frumoase si raman cu codite), se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Capsunile trebuie sa fie de aceeasi marime aproximativ.


Asamblare tort: Se scoate tava din frigider. Se indeparteaza inelul detasabil si folia alimentara. Se transfera tortul pe un platou. Se unge cu un strat subtire din aceasta crema. O parte din capsuni se taie in doua pe lungime si se aseaza pe marginea tavii cu partea taiata inspre exterior. Restul capsunilor se aseaza intregi pe toata suprafata. Se toarna rema cu grija, se umple locurile dintre capsuni, se niveleaza si se da la rece pentru o jumatate de ora.


Glazura: Intr-o cratiioara se pune la topit ciocolata cu frisca lichida. Se omogenizeaza bine. Din acessta glazura se pastreaza cam un sfert din cantitate. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se toarna peste tort incepand din mijloc. Se niveleaza frumos. Se da la rece pentru a se intari glazura.


Pentru decor: Se aleg capsuni frumoase cu codite. Se glazureza cu ciocolata pe jumatate, din glazura pastrata si se aseaza pe mijlocul tortului. Se orneaza cu bombonele inimioara pe margini si dupa imaginatie.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu capsuni (la rece)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

silvi0ara 1

31.05.2016, 21:47

blueapril 1

03.06.2016, 03:17

Tocmai ce l-am facut și eu. O singură problemă: nu știu ce dimensiune are forma ta, dar mie mi-au ieșit vîrfurile căpșunilor din cremă! Adică era prea puțină cremă ca să acopere căpșunile, și am avut căpșuni normale, nu prea mari. În fine, am pus mai multă frișcă la glazură ca să iasă mai multă și să acopere căpșunile. Abia aștept să îl desfac din formă mîine să văd cum a ieșit.

mirela0911 1

03.06.2016, 09:03

Blueapril, mă bucur ca ai făcut tortul și sper sa Îți și placa așa cum ne-a plăcut noua, deși vorba aceea gusturile nu se discuta. Cat despre dimensiunea formei, tava mea are diametrul de 26 cm. Căpșunile au fost și ale mele potrivite, am căutat sa fie aproximativ egale. Și la mine le ieșea vârful afară la câteva, dar s-au acoperit cu glazura. Dacă ai pus mai multa frișcă la glazura la aceeași cantitate de ciocolata, sper sa se întărească glazura astfel încât sa nu curgă. În rest, doar de bine. Aștept sa-mi spui dacă a ieșit și mai ales dacă v-a plăcut! O zi buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si ananas