Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan

de deyutzky in Torturi, 2 Apr 2015 | 3434 vizualizari

 

Se poate consuma in Faza Croaziera (fara fructe), Consolidare, Stabilizare definitiva.

 

INGREDIENTE

  • Blat (3 foi cu diametrul de 22 cm):
  • 4 oua
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic de ness
  • 50 ml cola zero
  • 1 fiola esenta de rom
  • indulcitor dupa gust
  • Crema:
  • 500 ml lapte degresat
  • 1 plic budinca de cacao
  • indulcitor dupa gust
  • 1 fiola esenta de rom
  • aprox. 350-400 g fructe de padure congelate sau proaspete
  • Glazura:
  • 2 tablete de ciocolata Sly
  • 2-3 linguri lapte degresat
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • esenta de rom
  • 1 lingura indulcitor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan:

Crema:

Punem 400 ml lapte degresat intr-o craticioara pe foc mic. Intr-un bol amestecam restul de 100 ml lapte cu budinca de cacao si indulcitorul. Cand laptele de pe foc este fierbinte, se toarna amestecul de budinca si se amesteca incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La final adaugam o fiola esenta de rom si acoperim crema cu folie alimentara pentru a nu forma acea crusta deasupra. Se lasa la racit timp in care ne vom ocupa de blat. 

Blat: 

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul, cola zero si esenta de rom, apoi se adauga pe rand ingredientele uscate(tarate de ovaz, grau, cacao, praf de copt, lapte praf degresat, amidon si ness), mixand la viteza mica. Adaugam albusurile si amestecam usor cu o spatula pana la incorporare. Impartim compozitia in 3 si coacem 3 foi. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam prima parte din compozitie si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 10-15 minute la foc mic-mediu. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Lasam prima foaie de blat la racit si procedam la fel si pentru celelalte doua.

Asamblare:

Pe un platou punem prima foaie de blat, o insiropam (pentru sirop, amestecam 150 ml apa cu indulcitor si esenta de rom), punem 1/2 din crema, 1/2 din fructe, al 2-lea blat pe care il insiropam, restul de crema si de fructe si terminam cu ultimul blat insiropat. Glazura: Punem ciocolata la topit pe baie de aburi si o amestecam cu 2-3 linguri de lapte degresat. Adaugam glazura imediat peste tort. 

Se pastreaza la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Panacris 1

03.04.2015, 10:40

Xandrinne 1

10.04.2015, 09:07

Aletta 1

13.04.2015, 09:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

ieri la 21:15

Gogoşari şi ardei umpluţi cu varză asortată

de Ancutsa 5

ieri la 20:41

Gem de struguri

de Lau 9

ieri la 20:31

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Maresal Joffre