Tort de clatite

de noiinbucatarie in Torturi, 20 Feb 2017 | 1057 vizualizari

 

Un tort delicios, foarte usor de facut, doar ca dureaza ceva timp :)
Reteta  si aici - http://noiinbucatarie.ro/tort-de-clatite-cu-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 350 ml apa
  • 500 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 200 g crema de ciocolata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite:


Mai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa (sau putina faina, daca este prea subtire). Adaugam si uleiul. Incingem bine o tigaie de teflon sau speciala pentru clatite si punem cu polonicul din compozitie. Lasam sa sa coaca pe ambele parti. Asta este cea mai simpla compozitie pentru clatite si va vor iesi foarte moi.


Pentru crema, punem la foc mic smantana pentru frisca impreuna cu ciocolata. Eu ar fi trebuit sa mai adaug putina ciocolata, ca a fost cam subtire…


Asamblam tortul: punem o clatita, ungem cu ciocolata si tot asa, pana la final. Eu am avut multa ciocolata si am si imbracat tortul cu ce mi-a ramas. Deasupra am caramelizat zahar cu nuci si am ornat.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Din compozitia asta, se pot face si clatite cu branza sau sarate.

2

Sa se taie felii cat mai mici :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

oanapl 1

21.02.2017, 17:28

Vreau si eu o portie!

noiinbucatarie 1

21.02.2017, 18:10

sigur!

kytz 1

21.02.2017, 22:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina