Tort de mere

de Rocsi in Torturi, 20 Dec 2009 | 5184 vizualizari

 

 Tortul acesta este tortul copilariei mele. Il facea asa de des mama, ca noi il iubim si ne place foarte mult si acum. Chiar imi era dor de el si m-am gandit ca daca tot se apropie lasatul secului, sa ne rasfatam cu un tort cu mere. Nu l-am impopotonat, nu i-am pus cine stie ce arome, ci l-am facut simplu si am regasit in el gustul copilariei. Delicios, delicios, delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri de zahar
    • 4 linguri ulei
    • 6 linguri potrivite cu faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru mere:
    • 9 mere potrivite (mai multe, mai putine, in functie de tava pe care o folositi)
    • 1 pliculet zahar vanilat
    • 50 gr unt
    • visine de pus in gaura (sau puteti pune gem amestecat cu nuca sau ce va mai place)
    In plus:
    • 150 ml frisca lichida
    • 150 gr smantana de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    • fulgi de ciocolata pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Incepem cu merele:

Spalam merele, le curatam de coaja si le scoatem cotoarele.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Este de preferat sa folositi o cratita, ca sa nu mai puneti hartie de copt, dar neavand, eu m-am folosit de o tava.

Asezam merele cu putin spatiu intre ele, pe toata suprafata tavii.

In gaurele de unde am scos cotorul, punem visine, apoi presaram zaharul vanilat.

Deasupra fiecarui mar, punem cate o bucatica mica de unt.


Introducem merele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15 minute.

Cat se coc merele, pregatim blatul:

Separam ouale.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul.

Incorporam faina, praful de copt si vanilia.

Albusurile le batem o spuma tare cu un praf de sare.

Acestea din urma, le punem peste compozitia cu galbenusuri, le amestecm usor cu o paleta pana sunt bine incorporate cele doua.


Dupa cele 15 minute, scoatem tava cu mere din cuptor, turnam blatul si il nivelam.

Reintroducem tortul in cuptor, il lasam sa se coaca 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea.


Cand este gata, il scaotem din cuptor si il lasam sa se raceaca cam 10-15 minute, apoi il rasturnam pe un platou.

Il mai lasam cu cratita vreo 20 de minute, abia apoi o indepartam, ca sa nu riscam sa se desfaca merele pentru ca, inca sunt calde.


Lasam tortul sa se raceasca complet.

Frisca lichida rece, o punem intr-un bol si o mixam putin.

Adaugam smantana rece, zaharul pudra si le mixam pana obtinem o spuma.

Imbracam tortul cu frisca, ornam cu putina frisca pe margini, presaram fulgi de ciocolata si il dam la rece 2-3 ore.

Il scoatem dupa acest timp, taiem din el si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

20.02.2010, 19:18

gospodina mamei

elena1988 1

07.03.2011, 13:35

ce frumos arata

Cris2711 1

20.07.2011, 17:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
TORT DE GHEATA