Tort de orez cu piept de pui

de Rahela Velicu in , 11 Iul 2018 | 2113 vizualizari

 

 "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 3-4 rosii
  • 100 g pastai verzi
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 1 cana de orez
  • 1 lingura de condiment pentru pui de la Delikat
  • 2 linguri de ulei
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de orez cu piept de pui:

Taiem pieptul de pui cubulete, il amestecam cu condimentul pentru pui de la delikat ( il puteti inlocui cu sare, ardei boia dulce, ardei boia iute si piper) si il punem la prajit in ulei incins.

Intre timp, taiem pastaile, feliem dovlecelul si le punem separat la fiert pentru 15-20 de minute.

Ceapa, ardeiul si morcovul le taiem marunt si le prajim in uleiul in care am prajit carnea. Eu am mai adaugat 2 linguri de ulei ca imi ramasese prea putin. Adaugam orezul, 1 cana de apa, sare si piper si lasam la fiert. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca si mai adaugam apa. Lasam pe foc pana cand orezul este fiert si scade suficient, apoi adaugam pastaile fierte.

Ungem o tava sau o cratita cu peretii detasabili cu ulei, punem orezul si presam usor cu lingura. Adaugam un strat de rosii feliate si dam 12-13 minute la cuptorul incins la 200 de grade C, cat mai aproape de rezistenta de sus (sa se coaca rosiile cat mai repede), apoi presaram patrunjem si marar tocat marunt, apoi  dovlecelul feliat si ultima data pieptul de pui prajit si mai dam 5 minute la cuptor (iar cand este gata, desfacem peretii detasabili ai cratitei).

Noi nu am avut rabdare sa se raceasca si am mancat direct de pe tava.

 

TIPS-URI

1

Pieptul de pui folosit de mine a fost de la un pui de tara, dar merge si din comert.

2

Rosiile coapte ii dau un gust foarte bun, iar dovlecel va sfatuiesc sa puneti mai mult, ii da si acesta un gust...hm...delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de orez cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din Best soups in the World