Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

de katty in Torturi, 21 Apr 2021 | 4623 vizualizari

 

Pentru ca implinesc 800 de retete trebuia sa sarbatoresc cu un tort.
Unul de post, cu gust intens de ciocolata si aroma de piersici.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 180 gr faina alba
    • 30 gr faina de cocos
    • 50 gr cacao neagra
    • 100 gr zahar brun melasa nerafinat
    • 100 ml ulei
    • 250 ml apa minerala
    • un praf de sare
    • un plic praf de copt
    • vanilie
    Crema:
    • 200 gr ciocolata de post 50% cacao+30 gr pentru decor
    • 200 ml frisca vegetala
    • 1 compot de piersici jumatati descojite
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800:

Pregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana ciocolata se topeste bine. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam craticioara la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

Pregatim blatul Intr-un vas punem zaharul, sarea, apa, vanilia  si uleiul. Amestecam pana zaharul se topeste bine. Adaugam cacaua, faina de cocos, faina alba si praful de copt. Omogenizam bine si turnam compozitia intr-o forma cu diametrul de 20 cm tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa cu ulei pe margine.

Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 25-30 de minute, sau pana cand trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.

Scurgem compotul intr-o sita, pastrand zeama cu care vom insiropa blatul.

Scoatem craticioara de la frigider, transferam amestecul intr-un castron si mixam bine pana isi dubleaza volumul si se deschide putin la culoare. Daca doriti o crema cu un gust putin mai intens de ciocolata puteti mari cantitatea de frisca pana la 300 ml.

Montam tortul pe un platou. Asezam blatul de tort si montam un inel in jurul acestuia. Insiropam bine blatul cu siropul de la compotul de piersici. Ungem blatul cu un strat de crema, apoi asezam jumatatile de piersici pe blat. Punem restul de crema peste piersici. Presaram deasupra ciocolata rasa si dam la frigider pentru 2-3 ore. Scoatem inelul inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oanapl 1

22.04.2021, 09:52

Felicitări și la cât mai multe rețete delicioase! Ce bine arată tortul tău!

Ksenya 1

23.04.2021, 07:51

Felicitari!

Rocsi 1

24.04.2021, 20:00

Felicitari pentru absolut tot ceea ce faci! Mereu ne incanti!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Mousse