Tort de salata "Party"

de La Ancuta in Salate, 16 Sep 2010 | 7443 vizualizari

 

Am avut emotii inaite sa-l pregatesc, dar a iesit foarte bine. Din pacate nu am fotografie cu sectiune.

 

INGREDIENTE

  • 1 salata verde
  • 1 castravete taiat felii
  • 2 cepe mari taiate felii
  • 250 g rosii taiate felii
  • 3 mozarella taiate felii
  • 1 praz sau ceapa verde taiate rondele
  • 6 oua fierte taiate felii
  • 2 ardei taiati bucatele
  • 150 g sunca taiata bucatele
  • 1 legatura ridichi taiate felii
  • 150 g branza gouda taiata felii
  • 1 doza de ton in suc propriu
  • cateva masline
  • Pentru sos:
  • 150 g frisca lichida dulce
  • 2-3 linguri maioneza
  • 1 pahar mare de iaurt
  • sare,
  • piper
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de salata "Party":

Se pregateste cu o zi inainte.

Intr-o forma de tort cu inel detasabil se pune salata ( pe fundul tavii si putin pe margini).

Se pun ingredientele in ordinea de mai sus. Ultimul strat este cel de branza gouda.

Se baga la frigider pana a doua zi.

Inainte de servire se scoate inelul tavii si se orneaza cu masline si ton ( sau orice altceva).

Pentru sos se bate frisca, se adauga iaurtul si maioneza iar la final sare, piper si usturoi.

Tortul se taie felii si se serveste cu sos.

TIPS-URI

1

Dupa ce am taiat legumele le-am pus pe hartie absorbanta ca sa absoarba zeama. Pe ingrediente nu se pune sare si piper, isi vor lua gustul unele de la celelalte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de salata "Party"" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida cu smantana