Tort din sarlota de casa (ptr MAREA INTALNEALA de la SIBIU)

de DIANA B in Dulciuri, 11 Aug 2012 | 78587 vizualizari

COMENTARII (82)

Corinuta 1

30.05.2013, 12:54

La multi ani cu sanatate! Sa ai parte de tot ce iti doresti!

Mirela Suba 1

30.05.2013, 17:14

dantes 1

30.05.2013, 18:11

LA MULTI ANI!

kukibella 1

30.05.2013, 18:13

LA MULTİ ANİ

simonicutza 1

30.05.2013, 18:58

La mUlTi AnI !!!!!!!!!! ☺

Dana_Retetegg 1

30.05.2013, 20:18

La multi ani!!! Multa sanatate si bucurii!!

epurasha2bb 1

30.05.2013, 20:56

la multi ani ! si felicitari pentru bunatatea asta ce ti-a iesit asa perfect!

elena001 1

30.05.2013, 20:59

La multi ani !!!

getix 1

30.05.2013, 21:07

La multi ani !foarte bine arata tortul

soryna1981 1

30.05.2013, 21:19

Ciao...Frumos tort,cred ca este si bun,acum l-am facut,dar cred ca ceva nu este bine....ori nu ai mentionat tot,ori asa tre sa fie,deoarece am facut pas cu pas dupa explicatiile care le-ai dat pana la....gelatina.Deci....sarlota pe abur a iesit k,apoi am pus galbenusurile si apoi am lasat-o la racit,dar cand inca mai era calda am pus si gelatina hidratata.Ei bine aici a fost o problema.....nu ai specificat in cat lichid sa hidratezi acele 4 plicuri de gelatina granule.La aprecierea mea au fost aprox 3 cani apa,dar nu am pus-o toata deoarece mi s-a parut ca este prea mult lichidsi am decis sa-l pun doar de jumatate,asa ca am pus cred eu aprox 2 plicuri gelatina nicidecum 4.Intre timp compozitia am pus-o la rece,am batut albusurile dupa explicatiile tale,le-am incorporat in cantitatea de sarlora,am impartit-o: 1/3 am pus esenta vanilie si restul am pus cacao si esenta rom,cea cu cacao deja este intr-o tava yena si bagata la frigider,iar cealalta am lasat-o intr-un castron in camara(sa nu se inchege f repede,ca sa o pot intinde peste cea cu cacao dupa ce aceea se intareste).Acum te rog sa-mi spui tu mie daca crezi ca,mi se v-a inchega doar cu acea cantitate de gelatina pusa.Apropo.....nu a iesit compozitia per total tare,a iesit ca o smantana mai curgatoare ,dar nu f tare(dadea semne de inchegare).
SPER SA IMI POTI RASPUNDE CAT DE REPEDE ESTE POSIBIL....)

RuxyRux 1

30.05.2013, 21:22

Pe plicul de gelatina de regula scrie exact cata apa se pune pentru hidratare...si din cate stiu eu se hidrateaza doar cu cateva linguri de apa...cana deja e ceva enorm......

diaconta 1

30.05.2013, 21:27

Soryna,asa cum spune Ruxy,gelatina se hidrateaza cu foarte putina apa rece,eu folosesc la un plic(10 g) gelatina,cam 2 linguri de apa,exact cat sa se umezeasca suficient.Nu e nevoie de mai mult.

DIANA B 1

31.05.2013, 12:36

Soryna , eu n-am putut intra decat acum , cand cred ca-i deja f tarziu , dar prietenele mele de suflet , Ruxy si Dia , au fost explicite ... imi cer scuze daca n-am specificat cantitatea de apa , dar credeam ca mai importanta era spscificarea de-a nu se fierbe (asa ceva am aflat eu ffffffffff tarziu in viata mea - necitind atent instructiunile de pe plic). Sper sa-ti fi reusit minunea , ptr a nu risipi ingredientele ... anunta-ma daca ti-a reusit , ceea ce mi-as fi dorit f tare ... te imbratisez

soryna1981 1

31.05.2013, 14:42

Ciao,din nou....deci...pe plic-ul la gelatina scrie ca se foloseste 0,5 L apa....ei bine mi s-a parut mult si am pus la aproximatia mea.....intr-un final mi-a iesit si asa cum am facut eu.....super bun,foarte bun,excelent de bun....consistenta,gust,tot.....este aproape tot savurat si....inca estye pe lista pt a fi din nou repetata reteta....desii am cautat capsuni sau cirese mai in jurul casei culmea aprozarelor ca nu mai aveau nici una,nici alta asa ca....l-am savurat cu feliute de banane.....oricum este f bun acest tort sarlota si cum am zis....pufos si f bun si cum am facut cu gelatina ca si cantitate.Ma bucur f mult ca mi-a iesit.....si da Diana......este foarte important sa se ofere orice detaliu la o reteta,mai ales ca,pentru altii este pt prima oara cand o face si are nevoie de orice detaliu,asa ca,te rog oricum sa imi spui mai exact cu aprox cele 4 plicuri de gelatina in cata apa ai hidratat-o ca sa stiu pe viitor,voi incerca si cum zici tu.Oricum este super bun si da....cum zici si u ca,se poate orna cu diferite fructe(cele rosii/acrisoare) sau topping de cioco.....Mersi mult pt reteta....data viitoare cred ca voi dubla cantitatea,sa fiu sigura ca,este indeajuns de multa

DIANA B 1

01.06.2013, 12:08

Copilule , ma bucur taaare mult ca ti-a placut ...
Peste gelatina , oricare-ar fi cantitatea , adaug apa cat s-o acopere , ptr ca oricum se va lihefia(nu fierbe)pe baie de aburi .
FOARTE IMPORTANT ! Pe plic scrie ca gelatina (10g) , este suficienta ptr 0,5 l de lichid (ptr piftie , frisca lichida ...), nu ca se hidrateaza-n aceasta cantitate ; ia , reciteste un pic instructiunile de pe plic , din cap in coada ....

DIANA B 1

02.06.2013, 11:11

Va multumesc si aici ptr ganduri si urari si ptr tot ce-ati scris ... va imbratisez ... deocamdata virtual , sperand sa devina si realitate .

butoiaurora76 1

10.07.2013, 09:57

DIANA B 1

10.07.2013, 18:02

Aurora , ms frumos

Krystyan Trendy 1

09.12.2013, 11:02

delicios tort

DIANA B 1

09.12.2013, 16:45

Krysty , ms frumos

Alexandra Burz 1

20.01.2014, 21:34

numai bun de devorat

DIANA B 1

21.01.2014, 10:27

Alexandra , asa este ... ms frumos

Anitza17a 1

22.01.2014, 11:56

Anitza17a 1

22.01.2014, 12:08

Asi avea si eu cateva intrebari va-si fii recunoscatoare daca mi-ati raspund.Daca punem gelatina si asteptam ca prima parte ceea cu vanilie sa se intareasca nu se intareste si cea de cacao???Cum o mai putem uniformiza apoi???In loc de Fructoza pot pune zahar?Pot pune si fructe printre aceste 2 creme???V a multumesc

diaconta 1

22.01.2014, 12:26

Anitza17a,in partea cu cacao,gelatina se adauga doar inainte de a o pune peste partea cu vanilie intarita deja.
Cel putin asa cred ca a procedat Diana.
Zi frumoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Buburuza