Tort diplomat cu zmeura si ananas

de Corinuta in Torturi, 20 Iul 2013 | 27502 vizualizari

 

Demult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic de pe farfurii....si nu prea te poti opri la o singutra felie!

 

INGREDIENTE

  • 30 de bucati piscoturi
  • 400 ml frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 pliculet gelatina granule
  • 1 compot ananas
  • 150 g zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu zmeura si ananas:

Se spala zmeura si se lasa sa se scurga de apa. Ananasul se scoate din compot, se taie cubulete si se lasa sa se scurga de zeama.

Se bate frisca spuma, se adauga zaharul si cate o lingura de mascarpone, pe rand, pana il incorporam pe tot. Se da crema la frigider, pana pregatim gelatina. Se inmoaie gelatina in 6 linguri zeama de ananas, de la compot. Se lasa asa 10 minute, apoi se incalzeste incet pe aragaz, pana se topeste, amestecad mereu. Se ia de pe foc si se lasa la racit, dupa care se amesteca cu crema si cu fructele, lasand deoparte cateva bucati de zmeura pentru ornat.

Intr-o tava rotunda cu peretii detasabili, asezam pe margini jumatati de piscoturi, iar pe fundul tavii, tapetat cu hartie de copt punem piscoturi insiropate in zeama de la compot. In mijloc turnam crema si nivelam, apoi o dam la frigider 2-3 ore.

Se orneaza cu fructe si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

am avut o forma de 26 cm diametru, am taiat piscoturile ceva mai mari de jumatate, pentru ca nu stiam cat de multa crema o sa-mi iasa, data viitoare le tai mai mici

2

puteti orna tortul si cu altceva, nu numai fructe, de exemplu cu ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu zmeura si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat