Tort diplomat cu zmeura si ananas

de Corinuta in Torturi, 20 Iul 2013 | 20199 vizualizari

 

Demult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic de pe farfurii....si nu prea te poti opri la o singutra felie!

 

INGREDIENTE

  • 30 de bucati piscoturi
  • 400 ml frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 pliculet gelatina granule
  • 1 compot ananas
  • 150 g zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu zmeura si ananas:

Se spala zmeura si se lasa sa se scurga de apa. Ananasul se scoate din compot, se taie cubulete si se lasa sa se scurga de zeama.


Se bate frisca spuma, se adauga zaharul si cate o lingura de mascarpone, pe rand, pana il incorporam pe tot. Se da crema la frigider, pana pregatim gelatina. Se inmoaie gelatina in 6 linguri zeama de ananas, de la compot. Se lasa asa 10 minute, apoi se incalzeste incet pe aragaz, pana se topeste, amestecad mereu. Se ia de pe foc si se lasa la racit, dupa care se amesteca cu crema si cu fructele, lasand deoparte cateva bucati de zmeura pentru ornat.


Intr-o tava rotunda cu peretii detasabili, asezam pe margini jumatati de piscoturi, iar pe fundul tavii, tapetat cu hartie de copt punem piscoturi insiropate in zeama de la compot. In mijloc turnam crema si nivelam, apoi o dam la frigider 2-3 ore.


Se orneaza cu fructe si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

am avut o forma de 26 cm diametru, am taiat piscoturile ceva mai mari de jumatate, pentru ca nu stiam cat de multa crema o sa-mi iasa, data viitoare le tai mai mici

2

puteti orna tortul si cu altceva, nu numai fructe, de exemplu cu ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu zmeura si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Corinuta 1

22.12.2013, 11:12

jolygina 1

22.12.2013, 11:19

noiinbucatarie 1

22.08.2016, 12:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe