Tort diplomat cu zmeura si ananas

de Corinuta in Torturi, 20 Iul 2013 | 27443 vizualizari

 

Demult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic de pe farfurii....si nu prea te poti opri la o singutra felie!

 

INGREDIENTE

  • 30 de bucati piscoturi
  • 400 ml frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 pliculet gelatina granule
  • 1 compot ananas
  • 150 g zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu zmeura si ananas:

Se spala zmeura si se lasa sa se scurga de apa. Ananasul se scoate din compot, se taie cubulete si se lasa sa se scurga de zeama.

Se bate frisca spuma, se adauga zaharul si cate o lingura de mascarpone, pe rand, pana il incorporam pe tot. Se da crema la frigider, pana pregatim gelatina. Se inmoaie gelatina in 6 linguri zeama de ananas, de la compot. Se lasa asa 10 minute, apoi se incalzeste incet pe aragaz, pana se topeste, amestecad mereu. Se ia de pe foc si se lasa la racit, dupa care se amesteca cu crema si cu fructele, lasand deoparte cateva bucati de zmeura pentru ornat.

Intr-o tava rotunda cu peretii detasabili, asezam pe margini jumatati de piscoturi, iar pe fundul tavii, tapetat cu hartie de copt punem piscoturi insiropate in zeama de la compot. In mijloc turnam crema si nivelam, apoi o dam la frigider 2-3 ore.

Se orneaza cu fructe si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

am avut o forma de 26 cm diametru, am taiat piscoturile ceva mai mari de jumatate, pentru ca nu stiam cat de multa crema o sa-mi iasa, data viitoare le tai mai mici

2

puteti orna tortul si cu altceva, nu numai fructe, de exemplu cu ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu zmeura si ananas" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat