Tort Extasy cu patru feluri de bezea

de diana_k in Torturi, 7 Apr 2014 | 6952 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cu ciocolata:
  • 4 albusuri,
  • 8 linguri de zahar,
  • 100g ciocolata rasa,
  • 2 linguri de faina
  • Blat cu cocos :
  • 4 albusuri,
  • 8 linguri de zahar,
  • 100g nuca de cocos,
  • 2 linguri de faina
  • Blat cu mac:
  • 4 albusuri,
  • 8 linguri de zahar,
  • 100g mac,
  • 2 linguri de faina
  • Blat cu nuca:
  • 4 albusuri,
  • 8 linguri de zahar,
  • 100g nuca macinata,
  • 2 linguri de faina
  • Cremele:
  • 100g nuca de cocos,
  • 100g nuca macinata,
  • 200 g ciocolata +
  • 16 galbenusuri,
  • 6 linguri de zahar,
  • 1 litru de lapte,
  • 1 budinca de vanilie,
  • 250g unt
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Extasy cu patru feluri de bezea:

Pentru fiecate blat se procedeaza la fel: albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se bate bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga faina si dupa caz ciocolata, cocosul, macul sau nuca. Se deseneaza un cerc pe dosul foi de copt, se intinde compozitia de bezea, se coace la foc mic -150 grade C pana ce se usuca bezeaua. Eu am copt cate doua blaturi odata.


Pentru crema galbenusurile se ameteca cu zaharul, budinca si laptele rece, se pune compozitia la fiert pana se obtine o crema groasa. Se lasa la racit si se mixeaza cu untul. Crema obtinuta se imparte astfel: 1/4 se amesteca cu nuca se cocos, 1/4 se amesteca cu nuca, 1/2 se amesteca cu ciocolata topita si racorita.

Pentru asamblarea tortului se aseaza in ordine in tava: blatul cu mac, crema de ciocolata blatul cu nuca de cocos, crema cu nuca de cocos blatul cu nuca, crema cu nuca blatul cu ciocolata, crema de ciocolata se orneaza cu restul de crema de ciocolata


 

TIPS-URI

1

Pentru blatul cu nuca se poate folosi si nuca rumenita si taiata marunt

2

Obligatoriu aragajul sa fie reglat la foc mic, daca nu se poate atunci usa trebuie sa fie intredeschisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Extasy cu patru feluri de bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Ela68 1

30.05.2014, 09:40

ce bunatate

Xandrinne 1

19.01.2016, 15:10

Extraordinar tort!!

Ancutsa 1

29.04.2017, 11:20

Minunat tortul! Mi-au placut aromele pe care le-ai folosit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar-200 retete pe Bucataras.ro!!!!!!!!