Tort Jaffa

de Roda in Torturi, 2 Mai 2009 | 5293 vizualizari

 

Este un tort usor ,cu crema de branza si frisca.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 3 plicuri de zahar vanilinat,
  • 150g.zahar,
  • 50g.faina,
  • 30g. amidon alimentar,
  • 1lingura praf de copt,
  • 3 portocale(cca.450g.),
  • 1 lingura suc de portocale,
  • 250g.branza de vaca ,
  • 250g. mascarpone,
  • 1 baton de vanilie,
  • 3 linguri lichior de portocale,
  • 150g. gem de portocale,
  • 300g.frisca,
  • 250g. fursecuri umplute cu gem de portocale si trase in ciocolata(din comert),
  • mandarine confiate si frunze de menta pentru ornat;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Jaffa:

1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga 1 pachetel de zahar vanilinat si 80g.zahar,apoi, unul cate unul ,galbenusurile, faina amestecata cu amidonul alimentar si date prin sita;se toarna compozitia intr-o forma de tort,captusita cu hartie de copt si cu diametrul de 26cm.Se coace in cuptorul preincalzit, la 175*C, timp de 25 minute.


2.Se curata portocalele de coaja si de pielita alba din interior.Pulpa portocalelor se desface in felii si se pun pe o hartie absorbanta.Branza de vaca se amesteca cu branza mascarpone , cu continutul batonului de vanilie, cu sucul de portocale si cu restul de zahar.


3.Tortul copt se lasa la racit ,apoi se taie in doua.Pe o farfurie rotunda , se aseaza primul blat de tort, se insiropeaza cu lichiorul de portocale, se unge cu gem de portocale si aseaza felii de portocale.Se pune crema de mascarpone, se acopera cu al doilea blat si se tine la rece,in frigider, 45 minute.


4.Frisca se bate cu restul de zahar vanilinat si se imbraca tortul.Pe margini, se aseaza fursecuri rotunde umplute cu gem de portocale si trase in ciocolata .Restul de fursecuri se taie in doua si se orneaza cu ele tortul deasupra, alaturi de mandarinele confiate si frunzulitele de menta.Tortul se serveste alaturi de o cafea neagra sau cu un vin alb sec.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Jaffa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

elena1988 1

19.01.2011, 12:03

elena1988 1

19.01.2011, 12:03

poza este din revista, scz daca nu este, dar asa mi sa parut

adry88 1

11.05.2011, 15:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Torta della nonna - Tortul bunicii