Tort joffre cu portocale

de Oana in Torturi, 13 Feb 2011 | 6403 vizualizari

 

Cu multa ciocolata, cu multa dragoste :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 80 g cacao
  • 225 g zahar
  • 80 ml apa
  • 200 g unt moale
  • un plic zahar vanilat
  • o fiola esenta lamaie
  • o fiola esenta de rom
  • 3 linguri faina
  • Decor si sirop:
  • coaja de la doua portocale
  • 300 ml apa
  • 3 linguri cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort joffre cu portocale:

Coaja de portocala se curata cu un cutit ascutit de partea alba, se decupeaza cateva stelute si apoi fasii subtiri, fideluta, din restul de coaja. Se pun cei 300 ml apa la fiert cu cele 3 linguri de zahar, se adauga coaja de portocala si se fierbe la foc mic, intr-un vas gradat, pana ajunge lichidul la 200-150 ml. Se lasa apoi la racit. Se strecoara coaja de portocala, se lasa la scurs si se pastreaza siropul.


Zaharul, zaharul vanilat, cacao si apa se amesteca intr-o craticioara cu pereti dubli si se pune pe foc, amestecand cu un tel pana se topeste zaharul si ajunge la punctul de fierbere. Se separa ouale. Se ia craticioara de pe foc, se amesteca si se lasa cateva minute sa se odihneasca. Se adauga cate un galbenus de ou si se amesteca cu telul dupa fiecare, se pune iar craticioara pe foc mic si se amesteca in continuu 1-2 minute, fara sa fiarba. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga esentele de rom si de lamaie. Se opresc intr-un vas 4 linguri cu crema pentru blat.


Blat: se cerne faina, cele 3 linguri, peste crema de cacao oprita si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga cate o lingura in compozitia de cacao si se amesteca lejer, de sus in jos, pana se incorporeaza bine tot albusul. Se incinge cuptorul si se potriveste la foc mic, se tapeteaza o forma de tort detasabila cu hartie de copt. Compozitia de blat se rastoarna in forma si se coace pana trece testul scobitorii, aproximativ 20-25 minute. Se scoate blatul si se lasa la racit pe un gratar.


Crema: Se bate untul moale pana devine spuma si se adauga cate o lingura in compozitia de cacao si galbenusuri, amestecand cu mixerul la viteza mica. Dupa ce se incorporeaza tot untul se obtine o crema super pufoasa si cremoasa care se lasa la rece o ora.


Asamblare: se taie blatul pe jumatate si se insiropeaza fiecare parte. Pe primul blat se intinde jumatate din crema, se adauga cateva fasii de portocala fiarta in sirop, apoi se pune al doilea blat si se imbraca tortul in restul de ciocolata. Se orneaza cu stelutele si fasiile de portocala.


Se lasa la rece cel putin o ora inainte de a-l taia, noi nu am reusit, este prea bun si aromat si nu am rezistat sa-l lasam la rece asa mult :)

 

TIPS-URI

1

In crema se poate adauga nuca prajita si macinata mai mare.

2

Peste crema de ciocolata s epoate adauga si un strat de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort joffre cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Lau 1

19.02.2011, 22:36

Oana 1

20.02.2011, 14:23

Ma bate gandul sa mai fac o tura

adry88 1

04.07.2011, 15:48

superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort Timea - reteta nr.500