Tort Kodrit Kadir

de gaby_duceag in Torturi, 11 Apr 2010 | 8882 vizualizari

 

lasam turcii,luam arabii la rand,asa ca executam iar reteta-n lant:))).daca am fost provocata.....am executat.asa ca aseara la ora 21 am intrat iar in bucatarie.
danutzo,iete ca iese:d.

 

INGREDIENTE

  • 7oua
  • 300gr zahar+5-6linguri
  • 900ml lapte
  • 4linguri cacao
  • unt cat o nuca-topit
  • 200gr faina
  • 1lingura o esenta vanilie
  • 1/2 esenta rom
  • o lingurita praf de copt
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Blatul: un ou l-am mixat bine cu 100gr zahar apoi am adaugat untul topit,100ml lapte, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua,esenta de rom. Am amestecat bine


Caramel: batem bine 6 oua cu 200grame zahar, apoi adaugam 800ml lapte ,sarea si esenta de vanilie


Intr-un vas caramelizam 5-6 linguri zahar,lasam la racit, apoi punem amestecul de oua si imediat amestecul pt.blat


introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pt 40-45min


se rastoarna pe platou doar cand este complet racit




by sabina


by miha

 

TIPS-URI

1

eu am adaugat o lingura de faina in amestecul de oua

2

il puteti orna cu ciocolata sau frisca sau il lasati ca atare daca va iese perfect. in cazul meu...pe laterale a ramas in cratita putin din caramelul format si..l-am decorat abstract=)))cu glazura de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (74)

gaby_duceag 1

26.04.2010, 20:10

mirelutza,citesc,astept....

Sabina 1

05.05.2010, 11:33

ti-a iesit fain, Gaby ...
parca l-as mai face si eu inca o data ...ca tot ziceam sa mai renunt la dulcegarii

Dana D 1

01.02.2013, 18:09

Buna, esti sigura ca nu e prea multa faina,200g si 4 linguri cacao?? Eu l-am facut azi si a iesit un fiasco Și ma pricep la prăjiturit !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata