Tort Kodrit Kadir

de gaby_duceag in Torturi, 11 Apr 2010 | 9395 vizualizari

 

lasam turcii,luam arabii la rand,asa ca executam iar reteta-n lant:))).daca am fost provocata.....am executat.asa ca aseara la ora 21 am intrat iar in bucatarie.
danutzo,iete ca iese:d.

 

INGREDIENTE

  • 7oua
  • 300gr zahar+5-6linguri
  • 900ml lapte
  • 4linguri cacao
  • unt cat o nuca-topit
  • 200gr faina
  • 1lingura o esenta vanilie
  • 1/2 esenta rom
  • o lingurita praf de copt
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Blatul: un ou l-am mixat bine cu 100gr zahar apoi am adaugat untul topit,100ml lapte, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua,esenta de rom. Am amestecat bine


Caramel: batem bine 6 oua cu 200grame zahar, apoi adaugam 800ml lapte ,sarea si esenta de vanilie


Intr-un vas caramelizam 5-6 linguri zahar,lasam la racit, apoi punem amestecul de oua si imediat amestecul pt.blat


introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pt 40-45min


se rastoarna pe platou doar cand este complet racit




by sabina


by miha

 

TIPS-URI

1

eu am adaugat o lingura de faina in amestecul de oua

2

il puteti orna cu ciocolata sau frisca sau il lasati ca atare daca va iese perfect. in cazul meu...pe laterale a ramas in cratita putin din caramelul format si..l-am decorat abstract=)))cu glazura de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (74)

gaby_duceag 1

26.04.2010, 20:10

mirelutza,citesc,astept....

Sabina 1

05.05.2010, 11:33

ti-a iesit fain, Gaby ...
parca l-as mai face si eu inca o data ...ca tot ziceam sa mai renunt la dulcegarii

Dana D 1

01.02.2013, 18:09

Buna, esti sigura ca nu e prea multa faina,200g si 4 linguri cacao?? Eu l-am facut azi si a iesit un fiasco Și ma pricep la prăjiturit !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet