Tort Meda

de Adi75 in Torturi, 3 Iul 2014 | 1891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • CREMA 1
  • 300 g zahar
  • 150 g cacao
  • 150 ml apã
  • 12 galbenusuri
  • 1 margarina Rama
  • esenta de rom
  • BLAT 1
  • 12 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA 2
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • 1 margarina Rama
  • 1 zahar vanilat
  • BLAT 2
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Meda:

Pregatim CREMA 1: zaharul, cacaoa, apa se amesteca impreuna si se fierb putin. Dupa ce crema se raceste adaugam pe rand cele 12 galbenusuri. Crema se imparte in doua, o parte se pune in blat iar cealalta se amesteca bine cu margarina, apoiincepem sa facem...


BLATUL 1: batem albusurile spuma cu 2 linguri de zahar, apoi adaugam jumatate din crema de mai sus, cele 3 linguri de faina + praful de copt. Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar, cand este deja rece se taie in doua pe orizontal.


CREMA 2 galbenusurile, laptele, faina si zaharul se amesteca impreuna si se fierb pana devine o crema. La racire adaugam margarina + zaharul vanilat si stafidele scurse (stafidele se pun in rom cu cateva ore inainte sau in apa cu esenta de rom dupa preferinte)


BLATUL 2 batem albusurile cu apa apoi adaugam zaharul si batem foarte bine spuma, adaugam galbenusurile amestecate cu praful de copt si amestecam putin la urma adaugam faina si amestecam incet, punem compozitia intr-o tava (25/37 cm) si o dam la cuptor (preincalzit)


Mod de asamblare: Blat maro, jumatate din crema de cacao, blat alb crema de oua, blat maro, cu jumatatea de crema ramasa se imbraca tortul .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Meda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (10)

MOKUSKA 1

04.07.2014, 09:40

MotanLaOale 1

04.07.2014, 23:59

Adi75 1

05.07.2014, 20:53

Multumesc pentru aprecieri ....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08