Tort Mimi

de Bucataras in Torturi, 4 Apr 2009 | 5194 vizualizari

 

Tort ornat cu ciocolata rasa si mandarine ...

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri faina
  • zahar vanilat 1-2 plic
  • CREMA
  • 7 oua
  • 14 linguri zahar
  • 100 g cacao
  • 2 si ½ pachete unt
  • esenta rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mimi:

Se bat spuma albusurile cu zaharul + se ad. Galbenusurile si se bat bine + nuca cu faina si pesmetul. Se coace la foc moderat.

Ouale se amesteca cu zaharul si se fierb in bain-marie pana se ingroasa. Se adauga imediat cacao si se ameste cat san u faca cocoloase adaugand si jum. pach. unt.

Se raceste si se adauga romul si restul de unt frecand cu mixerul pana se lichefiaza.

ASAMBLARE

Blatul racit se taie in 3 si se siropeaza cu sirop rece ( apa si zahar dupa gust fierte la care se adauga coaja portocala si suc de la jum. lamaie si multa esenta de rom 2-3 fiole)

- Crema se intande intre blaturi si se imbraca intregul tort. Se orneaza cu nuca coapta la cuptor si zdrobita nu macinata , facuta eventual cranz in zahar caramel sau se poate orna cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mimi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de capsuni