Tort Padurea Neagra cu Green Sugar

de -Miti- in Retete diabetici, 15 Iun 2015 | 1561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 175 g faina
  • 25 g cacao
  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de apa
  • 6 linguri de indulcitor natural Green Sugar
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru tort
  • 500 ml frisca
  • 1 lingura de indulcitor natural Green Sugar
  • 1 lingurita pasta de vanilie Kotanyi
  • 1 borcan mare de compot de visine
  • 2 linguri de indulcitor natural Green Sugar
  • 200 g ciocolata cu 82% continut de cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra cu Green Sugar:

Blatul

Preaincalzim cuptorul.

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul natural si batem in continuare.

Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un galbenus, o lingura de apa, una de ulei, tot asa pana se termina.

Adaugam faina cernuta, cacao si praful de copt si incorporam cu o miscare circulara, de sus in jos.

Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau foaie de copt si o dam la cuptor.

E gata cand trece testul scobitorii, o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului, altfel blatul se va lasa.



Tortul

Scoatem samburii din visine si lasam sa se scurga. Sucul de la compot il amestecam cu cele doua linguri de indulcitor. Pastram cateva visine pentru decor.

Batem frisca cu pasta de vanilie, adaugam si indulcitorul. O impartim in trei cantitati egale.

Taiem blatul de doua ori, cu un cutit de paine, la inceput taiem doar marginile in timp ce rotim blatul si apoi taiem mai adanc pana ajungem si la mijloc.

Asezam o felie in forma in care am copt blatul, astfel ne va fi mai usor sa asamblam. Cu o pensula sau lingurita, punem compot de visine si insiropam dupa gustul fiecaruia.

Aplicam un rand de frisca si punem visine, mai adaugam o felie de blat, insiropam, adaugam frisca si punem iar visine.

La ultima felie, insiropam pe partea care vine pe dedesupt. Lasam la frigider cateva ore.



Decorul

Topim 150 g de ciocolata pe bain marie si o picuram pe o fasie de hartie de copt. Dam hartia la frigider, ca sa se intareasca ciocolata.

Ornam tortul cu frisca, iar pe margine punem ciocolata care a stat la frigider.

Ornam deasupra cu posh-ul si punem cate o visina pe fiecare mot de frisca.

La sfarsit, se rade restul de ciocolata pe tort.

Se mai lasa la rece inainte de a fi servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Aletta 1

15.09.2015, 20:06

RuxyRux 1

15.09.2015, 20:16

Minunat! Inca o data...muuuuulti ani sa ne traiesti mami de maruntele!!!!

Ligia Bxl 1

02.06.2016, 14:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!