Tort rapid

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 10 Apr 2010 | 6671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • -7 oua
  • -7 linguri zahar
  • -7 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 pachet praf de copt
  • INGREDIENTE CREMA GANACHE:
  • - 250 g de ciocolata alba
  • - 300 ml de frisca lichida
  • - 100 g de alune de padure macinate grosier(arahide nesarate);optional
  • - 2 foi de gelatina(6 g)
  • DECOR:
  • -150 ml frisca
  • -1 lingura zahar pudra
  • -cacao
  • -fructe(eu am avut de physalis)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rapid:

BLAT: ouale se bat impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste.In compozitie se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se omogenizeaza.Compozitia se toarna intr-o forma de tort(26 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor 25-30 min(la inceput foc iute pt a creste si apoi incet);faceti testul cu scobitoarea.Blatul se taie in 3(eu l-am taiat in 2 pt ca aveam nevoie de o parte din crema pt alteceva)

CREMA GANACHE:Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece.Cand compozitia este racita complet,se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta.Tot acum se aduga si alunele.

ASAMBLARE:
Se pune jumatate din crema peste prima foaie de blat insiropata(siropul poate sa fie din zahar ars,compot sau ce doriti),se continua cu a doua foaie,restul de crema,foaie,frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort in trei culori