Desert tort rapsodia aromelor

de miremirc in Torturi, 7 Oct 2012 | 45201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cocos :
  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 3 linguri apa clocotita
  • zeama de la 1 lamaie
  • 70 g fulgi cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Blat cacao :
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura apa rece
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema :
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic cappuccino cu rom
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 300 g unt
  • 50 g stafide
  • 50 ml rom
  • Decor :
  • 50 g ciocolata
  • 3 linguri fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort rapsodia aromelor:

Pentru inceput punem 50 g stafidele in 50 ml rom amestecat cu apa calda, sa se hidrateze .

Blat cocos: mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, apa clocotita treptat, zeama de lamaie treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Rasturnam compozitia intr-o forma rotunda de tort (d=28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la 180 de grade, pana se rumeneste putin deasupra. Lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma.

Blat cacao: mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, apa rece, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Turnam in aceeasi forma rotunda, tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca, apoi scoatem blatul din forma de tort.

Crema: galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pudra; adaugam laptele rece amestecat cu amidonul. Punem vasul pe baie de aburi si amestecam pana se ingroasa compozitia. Luam de pe foc si adaugam cappuccino dizolvat in putina apa fierbinte. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Untul moale il mixam spuma. In el adaugam cate o lingura din crema racita, ca la maioneza, pana incorporam toata crema.

Decor : marginile tortului le imbracam in nuca de cocos, iar deasupra trasam linii fine de ciocolata topita.

Cum topim ciocolata : punem intr-o craticioara apa sa fiarba si o luam de pe foc. Intr-o punga punem bucatele de ciocolata. Scufundam punguta cu ciocolata in apa fierbinte, si o lasam timp de 3-4 minute sau pana cand vedem ca s-a topit ciocolata. Scoatem punguta din apa si o lasam sa se raceasca, dar nu prea tare. Taiem cu foarfeca un coltisor de la punga si trasam linii pe tort sau facem diferite modele.

Asamblare : blat de cocos- insiropam cu romul ramas de la stafide- 1/2 crema- stafide- blat cacao- insiropam- 1/2 crema- decor. Se lasa la frigider cateva ore.

Un delicios tort cu o multime de arome ;)
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rapsodia aromelor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Micutza Luana 1

02.04.2013, 18:50

tre sa fac majoritatea retetelor bravoo

Bya Ralu 1

02.04.2013, 20:01

foarte fain

CameliaSb 1

29.05.2013, 18:09

am incercat si eu reteta blatul cu cacao a iesit mult mai subtire. ar trebui dublate ingredientele. maine va fi degusturea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Trenulet