Tort Rudolf cu aroma de turta dulce

de danakarin in Torturi, 5 Ian 2014 | 2043 vizualizari

 

Am pregatit tortul acesta de Craciun, cu decorul caracteristic, si l-am dedicat nepotelului meu, care insa nu il poate gusta caci are doar 3 luni. Noua , adultilor, ne-a placut!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g de zahar
  • 120 g de ulei
  • 160 ml de suc de portocale sau vin dulce sau apa minerala
  • 150 g de faina
  • 100 g de amidon
  • 50 g de cacao
  • un pachetel de praf de copt
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1/2 lingurita de ghimbir
  • 1/2 lingurita kardamom
  • 2 cuisoare zdrobite
  • Ganache :
  • 200 g frisca lichida
  • 200 g de ciocolata amaruie
  • un borcan de gen de prune
  • Pentru fondant :
  • 300 g marsmallow
  • 4 linguri de apa
  • 70 g de margarina
  • 750 g de zahar pudra
  • 100 g de amidon
  • colorant alimentar pt decor
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Rudolf cu aroma de turta dulce:

Avem nevoie de doua zile:


Incepem cu prepararea fondantului, din cantitatea de mai sus iese cam 1 kg, il puteti folosi si mai tarziu daca il puneti la pastrare la rece.


Am topit Marsmollow ( se gasesc de cumparat albe sau colorate , cam peste tot...) in cuptorul cu microunde intr-un vas inalt in care am mai pus 4 linguri de apa. Reteta o am de pe blogul Antoninei, care nu mai e activa demult, cred ca a avut un necaz mare, imi pare tare rau, "Dulcegarii culinare" este un deliciu de citit.


Peste pasta de Marsmollow am pus zaharul praf, margarina sau untul, amidonul si am amestecat bine in robot. Se poate framanta si cu mana desi la inceput este cam lipicios. A iesit o pasta ca plastelina, ce poate fi colorata in diferite culori, si pe care am lasat-o in dulap, acoperita cu o folie pana a doua zi, caci are nevoie sa se odihneasca.


Pentru blat am amestecat ouale intregi cu zahar si ulei, am adaugat sucul de portocale, iar apoi ingredientele solide, faina, amidonul si praful de copt, apoi aromele. L-am copt 45 minute la 180 g intr-o forma de 24 cm. L-am lasat sa se raceasca, pana a doua zi, sub un servet.


Pentru crema ganache: am pus la fiert smantana de frisca si cand s-a incalzit am adaugat ciocolata. Am lasat pe foc foarte mic pana s-a topit ciocolata apoi am amestecat totul bine, luind vasul de pe foc, sa l-am pus la rece sa se intareasca crema.


A doua zi am taiat tortul in 2 felii, pe care le-am uns cu gemul de prune, merge foarte bine si magiun, si L-am iimbracat uniform cu crema ganache pe care am amestecat-o vartos dupa ce am scos-o din frigider. Trebuie amestecata bine pEntru ca e tare cand o scoatem din frigider, nu se poate intinde.


Am folosit cam jumatate din fondant. Am presarat un strat uniform de zahar praf pe care am intins o foaie de fondant destul de mare ca sa imbrac tortul. Foaia trebuie sa aiba 5 mm altfel se rupe. La torturile cu fondant e important sa fie in prealabil invelite in crema ca sa iasa frumos netede. Am uniformizat fondantul pe suprafata tortului, l-am taiat pe margine si din alte bucatele pe care le-am colorat diferit am realizat decorul pe care l-am lipit cu albus de ou.


Am uitat sa fac o poza cu sectiunea....dar va asigur ca este un tort zemos, si ca gemul merge perfect cu aroma de scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rudolf cu aroma de turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

08.01.2014, 14:20

Ce Bun trebuie sa fi fost , aromat cu scortisoara , de sezon Sa-ti traiasca nepotelul !!!

danakarin 1

08.01.2014, 20:29

Multzumesc Michaela!

robert_badica 1

15.07.2014, 21:18

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort rulada de caise cu ciocolata