Tort senzational

de alinutzika in Torturi, 29 Oct 2011 | 5975 vizualizari

 

De ce i-am spus asa? Pentru ca e cel mai bun tort pe care l-am mancat pana acum. Ii multumesc Lissei pt inspiratie..E grozav! Eu l-am facut cu ocazia zilei de nastere a nepotelei mele, Miriam, care a implinit un anisor ; tocmai de aceea am ales sa il fac sub forma cifrei 1.
In reteta originala tortul era imbracat in pasta de zahar, dar eu am preferat sa il imbrac in frisca, iar deasupra sa pun gelatina rosie.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 Lg apa
  • 10 Lg zahar
  • 10 Lg faina.

Crema de vanilie:

  • 200 g ciocolata alba,
  • 3 galbenusuri,
  • un albus,
  • 150 g zahar,
  • 400 ml frisca,
  • 12 g gelatina,
  • esenta de vanilie.

Crema de capsuni:

  • 2 oua intregi
  • 4 Lg zahar
  • 450 g capsuni+3 Lg zahar
  • 400 ml frisca
  • 12 g gelatina

Crema de ciocolata:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 70 ml frisca lichida

  Pt sirop:

  • apa
  • zahar
  • esenta vanilie

  Pt ornat:

  • 300 ml frisca
  • 1 gelatina de culoare rosie
  • 1 pahar de compot de cirese sau capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort senzational:

Se face blatul si se coace. Rece, se taie in 3 parti orizontale egale. Daca vreti, puteti sa-l taiati in forma dorita, cifra 1 am facut eu (l-am copt in 2 tavi de cozonac).

Crema de vanilie:

Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa fierbinte.
Galbenusurile se pun impreuna cu zaharul+ 4 Lg de lapte + 2 Lg esenta vanilie pe baie de aburi pana se ingroasa.
Albusul se bate spuma, frisca se bate si se amesteca impreuna cu albusul ,se pune si crema de galbenusuri ,ciocolata alba topita si apoi gelatina  si esenta de vanilie.
Se pune o foaie de blat ,se insiropeaza cu apa ,zahar si esenta de vanilie, apoi se pune crema peste si  urmatoarea foaie de blat. Acest blat nu se insiropeaza!


Crema de ciocolata:

Peste acest blat se pune  crema de ciocolata: 200g ciocolata topita pe abur cu 70 ml frisca.

Crema de capsuni:

Ouale cu zaharul se pun pe baie de abur si se amesteca pana se ingroasa si apoi se lasa la racit.
Capsunii se mixeaza cu zaharul.
Frisca batuta se amesteca cu crema de oua ,cu pireul de capsuni  si cu gelatina hidratata in cateva lg de apa fierbinte.
Crema rezultata se pune peste foaia cu ciocolata, iar deasupra ultima foaie de blat.

Se da la rece pt 2 ore.

Ornarea:

Se orneaza deasupra cu gelatina, preparata dupa instructiunile de pe plic, iar pe margini, dupa imaginatie, cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort senzational" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie