Desert tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate

de katty in Torturi, 2 Aug 2020 | 331 vizualizari

 

Retete de vara
Imi sta gandul de ceva vreme la o combinatie de bezea si o inghetata acrisoara. Am ales varianta de bezea cu cacao si o inghetata de iaurt cu cirese deshidratate(de mine, cu ceva vreme in urma, doar ca am uitat sa ma laud)plus niste lichior din acela bun de cirese, de care tocmai am facut.

 

INGREDIENTE

  • Bezea:
    • 120 gr albusuri
    • un praf de sare
    • 180 gr zahar cu granulatie mica
    • 2 linguri cacao
    Inghetata de iaurt cu cirese deshidratate:
    • 170 gr frisca vegetala
    • 300 gr iaurt grecesc 10% grasime
    • 2 linguri zahar pudra
    • 150 gr cirese deshidratate
    • 3 linguri apa fierbinte
    • 1 lingura lichior de cirese
    Decor:
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate:

Mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face creste. Adaugam pe rand cate o lingura de zahar pana terminam tot zaharul si bezeaua capata o consistenta ferma. Adaugam cacao si amestecam cu o spatula usor. Turnam bezeaua pe hartie de copt intr-o tava pe care o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, iar in momentul in care introducem tava vom reduce la 110 grade. Lasam bezeaua 1 ora, dupa care oprim focul si lasam blatul sa se raceasca in cuptor. Peste ciresele deshidratate punem apa fierbinte si lichiorul si amestecam din cand in cand pana lichidul este absorbit aproape tot. Pentru inghetata de iaurt amestecam iaurtul cu zaharul pudra si frisca usor batuta si o punem in masina de inghetata. Batem inghetata 25-30 de minute, dupa care o scoatem si o amestecam cu ciresele cu tot cu lichidul care a mai ramas. Daca nu avem masina de inghetata batem frisca tare, apoi o amestecam cu iaurtul, zaharul pudra si ciresele hidratate si punem compozitia intr-o forma la congelator. Amestecam din cand in cand pentru a nu face ace de gheata. Inainte de a monta tortul cu 10 minute scoatem inghetata din congelator. Peste blatul de bezea asezam bile de inghetata, apoi turnam ciocolata topita la bain marie cu laptele si racita. Pastram tortul la congelator pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

03.08.2020, 14:54

Ce bun o fi fost!

Rocsi 1

03.08.2020, 19:58

Bravo, ne-ai adus retete una si una!

abstract01 1

03.08.2020, 23:17

foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis cu friptura de porc, sos pesto si legume coapte

ieri la 19:31

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

ieri la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

pe 27.09 la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

pe 27.09 la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure