Tort Andrei

de mihaelaM in Torturi, 15 Sep 2011 | 3694 vizualizari

 

Sambata pe 10 sept a fost ziua puiului meu cel mic...a facut 1 anisor asa ca nu putea lipsi TORTUL...haide-ti sa vedeti ce a iesit sa va invit cu mare drag la portie de foto;))

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri 
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 galbenusuri
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 200 ml lapte
  • 500 ml frisca hulala
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 200 gr visine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Andrei:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul, mixam in continuare pana ce zaharul se topeste.Punem si faina in ploaie, dupa care punem intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptorul incins.


Galbenusurile le amestecam cu zaharul si laptele apoi le punem pe foc (dar atentie focul sa fie foarte mic). Amestecam usor pana ce se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Gelatina o preparam conform instructiunilor dupa care o amestecam peste crema rece. Batem si frisca, apoi cam trei sferturi din frisca o amestecam cu crema.


Intr-o cratita vom pune folie alimentara peste care vom pune blatul de tort pe care il vom insiropa (apa cu zaharul le vom pune la fiert, iar cand ajunge la temperatura camerei vom adauga si esenta ).


O data blatul insiropat vom pune crema si visinile pe care o sa le apasam putin cu degetul, cat sa intre in crema, apoi il vom acoperi cu folia si vom da la rece cam 4-5 ore.


Dupa cele 5 ore vom scoate tortul si il vom pune pe un platou si il vom orna dupa plac. Eu l-am ornat cu frisca ramasa si mandarine, capsuni, piersici si kiwi.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Andrei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

mihaelar63 1

03.10.2011, 00:13

Sa-ti traiasca ingerasul si sa te bucure !!!

mihaelaM 1

03.10.2011, 18:27

multumesc din tot sufletul Mihaela

Bya Ralu 1

11.01.2012, 23:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu dulce de leche