Tort Tiramisu cu alune de padure

de Zamfira in Torturi, 20 Feb 2013 | 4561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • 125 g alune de padure macinate
  • 1 cutie mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml cafea ness (neindulcit)
  • 2 fiole esenta de rom
  • ornat: 100 g alune de padure macinate si jeleuri colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu cu alune de padure:

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand devine o crema pufoasa, deschisa la culoare, apoi adaugam treptat esenta de rom, zaharul vanilat sau o esenta de vanilie, crema mascarpone, frisca batuta tare si in final alunele de padure macinate (nu foarte marunt).


Pregatim o tava rotunda cu margine detasabila in care vom aseza primul strat de piscoturi inmuiate in cafea ness neindulcit, apoi jumatate din crema, inca un strat de piscoturi inmuiate in cafea si in final crema ramasa. Lasam tortul la rece peste noapte sau minim 8 ore.


Scoatem marginea tavii si imbracam tortul in alune de padure macinate si presaram deasupra jeleuri colorate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

gaby_gabytza 1

21.02.2013, 09:21

deliciossssss

Lau 1

21.02.2013, 23:05

Zamfira 1

22.02.2013, 21:24

Multumesc!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat