Tort cu biscuiti

de danamatei in Torturi, 26 Iul 2010 | 7304 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • o cana faina
  • un praf de copt.
  • Blat 2:
  • 1/2 kg biscuiti populari
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet margarina
  • 4-5 linguri coniac Alexandrion
  • 200 gr nuca.
  • Crema:
  • 400 gr finetti sau nutella
  • 1/2 pachet unt sau margarina
  • 4-5 linguri coniac.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu biscuiti:

Blat 1:


Se separa ouale, albusurile se bat bine cu zaharul, galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se rastoarna peste albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus usor. Se adauga faina amestecata cu praful de copt nestins si cu cacaua. Se imbraca doar fundul unei tavi de tort si se pune compozitia , se da la cuptor , la foc mediu cca 20 min. Cand e copt blatul se scoate din cuptor, se lasa putin la racit, apoi se scoate din tava. Tava se imbraca in folie alimentara.


Blat 2:


Se amesteca intr-o craticioara zaharul cu cacaua, apoi se pune laptele si se pune pe aragaz la foc mic. Cand s-a topit zaharul se adauga margarina si coniacul si se lasa sa se topeasca margarina si sa dea in clocot . Apoi se adauga biscuitii maruntiti ca la salamul de biscuiti si nuca tocata si coapta putin inainte. Se amesteca bine si se pune in tava inbracata in folie si se lasa sa se raceasca.


Crema:


Se pune crema de ciocolata, coniacul si untul intr-un castron si se amesteca bine cu mixerul .


Se pune crema peste blatul 2 apoi se pune si blatul 1 care se insiropeaza cu putina apa cu zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

danamatei 1

22.11.2010, 14:43

Acum ca ma uit la reteta postata am observat ca am uitat sa scriu acolo ca se rastoarna.

elena1988 1

03.02.2011, 09:57

Alexandra Elena 1

28.09.2012, 21:28

interesant tortul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si frisca