Tort Tiramisu cu lapte de cocos si capsuni

de alinutza1983 in Torturi, 27 Apr 2011 | 2537 vizualizari

 

Mi-a facut demult timp cu ochiul acest tortulet de pe blogul Mayei: am operat cateva mici modificari, dar nu cred ca am modificat radical gustul minunat al acestui desert! a fost foarte apreciat de Pasti!

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • piscoturi savoiardi ( cantitatea depinde foarte mult de marimea tavii )
  • 1 cutie lapte de cocos ( am gasit la Mega Image) + 200 ml lapte ( se amesteca cele doua )
  • PENTRU CREMA:
  • 500 g mascarpone
  • 500 g capsuni+ zahar dupa gust
  • PENTRU BUDINCA DE COCOS:
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 100 g fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu cu lapte de cocos si capsuni:

1. Mai intai preparam budinca de cocos astfel: macinam fulgii de cocos, apoi ii amestecam cu lapte,si la final ii strecuram ; laptele obtinut se amesteca cu zahar si amidon, si se fierbe pîna se îngroasa,amestecînd într-una; crema astfel obtinuta trebuie sa arate ca o budinca ceva mai groasa , se va lasa la racit, insa va trebui acoperita cu o folie de plastic ( ca sa nu prinda pojghita)


2.Mixam capsunii cu zahar dupa gust - cu ajutorul mixerului vertical, apoi amestecam cu mascarpone,iar la final încorporam si budinca de cocos racita.


3. Imbracam forma in care alegem sa facem tortuletul in folie alimantara ( n. b: eu am folosit forma inimioara cu inel detasabil ) , apoi, trecem rapid fiecare piscot prin laptele de cocos si ii asezam aliniati, unul langa altul; cand am acoperit fundul tavii vom adauga peste un strat de crema , apoi repetam acelasi procedeu cu piscoturile- crema si tot asa , pana se termina canitatea de ingrediente, iar deasupra va trebui sa avem piscoturi.


4.Acoperim tava cu folie si dam la rece- la frigider pentru mai multe ore- preferabil chiar peste noapte; astfel crema se va intari si a doua zi rasturnam prajitura cu grija pe un platou incapator; se finiseaza tortul cu putina crema de mascarpone si budinca ( oprita din ziua precedenta), apoi pudram peste cacao din abudenta! tips: cacao se va pudra doar inainte de servire ( in caz contrar se umezeste si prajitura nu mai are aspect placut - eu am descoperit acest lucru dupa ce am facut boacana!!! he he ); decoram dupa pricepere cu bucatele de capsuni, bombonele decorative, etc! tips: capsunile se vor taia uniform daca ne folosim pentru aceasta operatiune de feliatorul de oua!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu cu lapte de cocos si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

28.04.2011, 08:18

bun bun

RuxyRux 1

28.04.2011, 11:02

Minunat!!!!

adry88 1

31.05.2011, 16:10

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!