Tort tiramisu cu sos de zmeura

de Ligia Bxl in Torturi, 2 Mai 2015 | 1845 vizualizari

 

Imi place tiramisu dar nu cu piscoturi,si fara alcool,am vrut sa schimb ceva la gustul obisnuit si am obtinut un gust racoritor, acrisor, intelegeti voi :D A fost tortul pe care l-am savurat de 1 Mai impreuna cu familia celei mai bune prietene Tatiana Patap, te iubesc scumpa prietena si multumesc ca ti-ai facut timp impreuna cu familia ta sa ne vizitati si sa ne simtim bine :-*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri apa rece
  • 1 plic praf de copt
  • 13 linguri zahar
  • 13 linguri faina
  • putina sare

Pentru crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4-5 linguri zahar pudra(daca frisca nu este dulce)

Pentru insiropat:

  • 1 cana de cafea tare neindulcita

Pentru sos de zmeura:

  • 250 gr de zmeura
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina
  • 2 linguri apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort tiramisu cu sos de zmeura:

Mai intai se pregatesc toate ingredientele,apoi se tapeteaza tava cu hartie de copt (eu am folosit una mare de 30 cm), apoi se incinge cuptorul.


Se separa albusurile de galbenusuri care se bat cu putina sare pana devin spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase si nu cad din castron.


Se adauga pe rand galbenusurile si apa rece.


La final se adauga faina si praful de copt care au fost strecurate prin sita.


Se amesteca toata compozitia usor sa nu se lase si se toarna in tava si se da la cuptor pantru coacere. Cand e gata se face testul cu scobitoarea.


Se lasa la racit si apoi se portioneaza.


In acest timp cat se raceste blatul se face crema si sosul de zmeura.


Mai intai crema, se separa albusurile de galbenusuri. Se feaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste, apoi se amesteca cu mascarpone.


Se bat apoi albusurile spuma cu putina sare si dupa ce sau intarit se amesteca cu compozitia de mascarpone.


Se bate apoi frisca cu zaharul pudra (a mea nu a fost indulcita) si se amesteca cu crema mascarpone.


Sosul de zmeura se face astfel:se pune zmeura intr-o craticioara cu zaharul si apa si se fierb pana se face un zos apoi se adauga gelatina (se foloseste conforma instructiunilor de pe ambalaj).


Se asambleaza astfel: se pune primul strat de blat apoi se pune ineleul de la tava detasabila si se insiropeaza cu cafea, apoi se pune jumatate din crema obtinuta.


Se pune al doilea strat de blat se insiropeaza apoi se pune sosul de zmeura si peste se pune restul de crema.


La final se pune ultimul strat de blat care se insiropeaza si el cu cafea apoi se da la rece cateva ore (eu am acoperit deasupra tortul cu o folie alimentara).


Se orneaza cu diferite glazuri, eu am folosit frisca simpla si zmeure.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tiramisu cu sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

dantes 1

04.05.2015, 09:11

Delicios!

mirela0911 1

04.05.2015, 15:03

As servi o felie!

Sidy 1

10.05.2015, 07:17

O minunatie !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Amandina