Tort tiramisu reteta cu sos de zmeura

de Ligia Bxl in Torturi, 2 Mai 2015 | 4377 vizualizari

 

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar cum imi place tiramisu dar nu cu piscoturi,si fara alcool,am vrut sa schimb ceva la gustul obisnuit si am obtinut un gust racoritor, acrisor, intelegeti voi :D A fost tortul pe care l-am savurat de 1 Mai impreuna cu familia celei mai bune prietene Tatiana Patap, te iubesc scumpa prietena si multumesc ca ti-ai facut timp impreuna cu familia ta sa ne vizitati si sa ne simtim bine :-*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri apa rece
  • 1 plic praf de copt
  • 13 linguri zahar
  • 13 linguri faina
  • putina sare

Pentru crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4-5 linguri zahar pudra(daca frisca nu este dulce)

Pentru insiropat:

  • 1 cana de cafea tare neindulcita

Pentru sos de zmeura:

  • 250 gr de zmeura
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina
  • 2 linguri apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort tiramisu reteta cu sos de zmeura:

Tiramisu reţetă originală

Mai intai se pregatesc toate ingredientele,apoi se tapeteaza tava cu hartie de copt (eu am folosit una mare de 30 cm), apoi se incinge cuptorul.

Se separa albusurile de galbenusuri care se bat cu putina sare pana devin spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase si nu cad din castron.

Se adauga pe rand galbenusurile si apa rece.

La final se adauga faina si praful de copt care au fost strecurate prin sita.

Se amesteca toata compozitia usor sa nu se lase si se toarna in tava si se da la cuptor pantru coacere. Cand e gata se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit si apoi se portioneaza.

In acest timp cat se raceste blatul se face crema si sosul de zmeura.

Mai intai crema, se separa albusurile de galbenusuri. Se feaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste, apoi se amesteca cu mascarpone.

Se bat apoi albusurile spuma cu putina sare si dupa ce sau intarit se amesteca cu compozitia de mascarpone.

Se bate apoi frisca cu zaharul pudra (a mea nu a fost indulcita) si se amesteca cu crema mascarpone.

Sosul de zmeura se face astfel:se pune zmeura intr-o craticioara cu zaharul si apa si se fierb pana se face un zos apoi se adauga gelatina (se foloseste conforma instructiunilor de pe ambalaj).

Se asambleaza astfel: se pune primul strat de blat apoi se pune ineleul de la tava detasabila si se insiropeaza cu cafea, apoi se pune jumatate din crema obtinuta.

Se pune al doilea strat de blat se insiropeaza apoi se pune sosul de zmeura si peste se pune restul de crema.

La final se pune ultimul strat de blat care se insiropeaza si el cu cafea apoi se da la rece cateva ore (eu am acoperit deasupra tortul cu o folie alimentara).

Se orneaza cu diferite glazuri, eu am folosit frisca simpla si zmeure.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tiramisu reteta cu sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa

de laura_n 7

ieri la 17:09

Castraveți murați la soare - Rețeta mamei pentru castraveți covăsiți

ieri la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tot cu crema de lamaie, frisca si mure