Tort tiramisu reteta cu sos de zmeura

de Ligia Bxl in Torturi, 2 Mai 2015 | 2372 vizualizari

 

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar cum imi place tiramisu dar nu cu piscoturi,si fara alcool,am vrut sa schimb ceva la gustul obisnuit si am obtinut un gust racoritor, acrisor, intelegeti voi :D A fost tortul pe care l-am savurat de 1 Mai impreuna cu familia celei mai bune prietene Tatiana Patap, te iubesc scumpa prietena si multumesc ca ti-ai facut timp impreuna cu familia ta sa ne vizitati si sa ne simtim bine :-*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri apa rece
  • 1 plic praf de copt
  • 13 linguri zahar
  • 13 linguri faina
  • putina sare

Pentru crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4-5 linguri zahar pudra(daca frisca nu este dulce)

Pentru insiropat:

  • 1 cana de cafea tare neindulcita

Pentru sos de zmeura:

  • 250 gr de zmeura
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina
  • 2 linguri apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort tiramisu reteta cu sos de zmeura:

Tiramisu reţetă originală

Mai intai se pregatesc toate ingredientele,apoi se tapeteaza tava cu hartie de copt (eu am folosit una mare de 30 cm), apoi se incinge cuptorul.

Se separa albusurile de galbenusuri care se bat cu putina sare pana devin spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase si nu cad din castron.

Se adauga pe rand galbenusurile si apa rece.

La final se adauga faina si praful de copt care au fost strecurate prin sita.

Se amesteca toata compozitia usor sa nu se lase si se toarna in tava si se da la cuptor pantru coacere. Cand e gata se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit si apoi se portioneaza.

In acest timp cat se raceste blatul se face crema si sosul de zmeura.

Mai intai crema, se separa albusurile de galbenusuri. Se feaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste, apoi se amesteca cu mascarpone.

Se bat apoi albusurile spuma cu putina sare si dupa ce sau intarit se amesteca cu compozitia de mascarpone.

Se bate apoi frisca cu zaharul pudra (a mea nu a fost indulcita) si se amesteca cu crema mascarpone.

Sosul de zmeura se face astfel:se pune zmeura intr-o craticioara cu zaharul si apa si se fierb pana se face un zos apoi se adauga gelatina (se foloseste conforma instructiunilor de pe ambalaj).

Se asambleaza astfel: se pune primul strat de blat apoi se pune ineleul de la tava detasabila si se insiropeaza cu cafea, apoi se pune jumatate din crema obtinuta.

Se pune al doilea strat de blat se insiropeaza apoi se pune sosul de zmeura si peste se pune restul de crema.

La final se pune ultimul strat de blat care se insiropeaza si el cu cafea apoi se da la rece cateva ore (eu am acoperit deasupra tortul cu o folie alimentara).

Se orneaza cu diferite glazuri, eu am folosit frisca simpla si zmeure.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tiramisu reteta cu sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

dantes 1

04.05.2015, 09:11

Delicios!

mirela0911 1

04.05.2015, 15:03

As servi o felie!

Sidy 1

10.05.2015, 07:17

O minunatie !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras