Tort Masinuta

de Lau in Torturi, 23 Iun 2013 | 2326 vizualizari

 

Acest tort la-m facut pentru puiutul mic(luna trecuta asa ca nu cereti ca e expirat)
Nu a iesit el cum imi doream dar a fost foarte bun la gust

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Coaja de lamaie

CREMA

  • 500 ml suc de portocale
  • 3 linguri de amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 300 ml frisca

Decor

  • pasta de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Masinuta:

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,


Galbenusurile le mixam cu uleiul.


Peste compozitia de galbenusuri adaugam 1/2 din albusuri,amestecam bine cu lingura de lemn,dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie,restul de albusuri si amestecam cu miscari usoare,


Turnam compozitia in tava rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,


Crema-amidonul il amestecam cu zaharul si putin suc,restul il punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul,amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca,


Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam frisca mixata inainte,


http://www.youtube.com/watch?v=FVmJv7_2mjU de aici m-am inspirat pentru model


Vom taia marginile la tort care le vom folisi deasupra


asamblarea-blatul il vom taia in 3 felii


Asezam prima foaie-insiropam-crema-blat-insiropat-crema-foaie si decoram cu pasta de zahar

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Masinuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

alilianaa 1

23.06.2013, 18:49

bucurie mare si placere la gustare!

diaconta 1

23.06.2013, 22:27

cu siguranta puiutul tau a fost incantat

Lau 1

23.06.2013, 22:36

Multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort masinuta