Tort de ciocolata

de Miha in Torturi, 27 Ian 2013 | 18362 vizualizari

 

Ce s-o mai lungim... iote si mia :)) Ar vrea el Padre de maine sa o iau iar de la zero, dar nu. :)) O sa stau picior peste picior (am vazut eu in avatar la Dia cum se face :))) ) si va astept. Ia sa vad cine ma ajunge primul?

Va multumesc dragii mei, oameni frumosi. Frumosi la suflet si la chip. Va multumesc ca existati, ca-mi faceti viata mai frumoasa in fiecare zi, ca invat cate ceva de la voi in fiecare zi. Am crescut impreuna cu voi si va dedic acest tort de ciocolata, chiar daca numai virtual, din tot sufletul.

Laura draga imi pare rau ca e negru, dar albul nu ma "prinde"... :)))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 linguri ciocolata amaruie rasa
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 300 g unt
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine densa si consistenta. Galbenusurile se mixeaza cu cele 3 linguri cu ulei si se adauga in spuma de albus amestecand usor. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacao, praful de copt si ciocolata rasa. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.


Turnam compozitia in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, pana blatul va deveni ferm la atingere. Cand este gata se scoate cu tot cu hartie pe un gratar si se lasa la racit.


Crema:


Ciocolata rupta bucatele bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana pentru frisca, apoi la foc mic pana smantana da in clocot si ciocolata se topeste. Dam deoparte si adaugam untul. Amestecam pana compozitia se omogenizeaza, lasam sa se racoreasca si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte. Crema se va intari dar va curge.


Punem cacaoa peste crema de ciocolata, mixam la viteza mica pana se incorporeaza, apoi la viteza mare pana crema devine ferma si pufoasa.


Peste blatul racit punem aproximativ 2/3 din crema, restul pastram pentru ornat. Taiem apoi blatul in 4 fasii egale ca marime.


Nu am poze din timpul prepararii, dar procedeul este acelasi ca la tortul spirala cu ciocolata alba.


Luam o fasie si o rulam, apoi o punem pe platoul in care vom asambla tortul. Celelate fasii le punem in continuarea primei fasii rulate, formand astfel o spirala mai mare. Finisam si ornam cu restul de crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (85)

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 22:25

delicios

Giana 1

15.05.2014, 17:09

Arata bestial

babi5 1

18.12.2014, 07:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ness si vanilie