Tort Tiramisu reţetă originală- Reteta 200

de -Licurici- in Torturi, 24 Ian 2017 | 1273 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Pozele sunt de la 2 toturi. Am folosit aceeasi reteta, doar la decor am mai schimbat.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 g piscoturi
  • 500 g crema mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahar tos
  • 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • cafea:
  • 350 ml apa
  • 8 lingurite de cafea
  • sirop de zahar ars:
  • o cana de zahar
  • cafea 
  • esenta de migdale
  • Pentru decor:
  • cacao si ciocolata.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu reţetă originală- Reteta 200:

Tiramisu reţetă originală


Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc.


Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza.


Crema se lasa la rece.


Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de zat.


Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul, se adauga cafeaua si esenta de migdale, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.


Piscoturile se trec prin sirop si se asaza intr-o tava de tort, cu peretii detasabili, apoi se adauga crema, din nou piscoturi si crema (se opreste putina crema pentru deasupra).


La final, sunt 3 straturi de piscoturi si 3 de crema.


Pe deasupra, se presara cacao si se orneaza cu diferite feluri de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reţetă originală- Reteta 200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

oanapl 1

25.01.2017, 12:12

Felicitari! La cat mai multe retete delicioase!

Ancutsa 1

27.01.2017, 14:17

Felicitari si la mai multe!

-Licurici- 1

06.02.2017, 12:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort alb