Tort Victor

de Constelatialeu in Torturi, 29 Iul 2016 | 4419 vizualizari

 

Azi 29 iulie nepotul meu Victor a implinit 18 anisori, e si proaspat student, asa ca musai sa prestez ceva....am sa revin si cu poza de final, cand ajung la sarbatorit......acum sa trecem la scris, sa nu uit ce am combinat....

 

INGREDIENTE

  • Blat ( forma de tort cu diametrul de 28 cm)
  • 460 g biscuiti cu glazura de ciocolata
  • 50 g piscoturi
  • 1 plic de Creme Ole ciocolata neagra si portocale
  • 200 g unt 65 % grasime
  • 12 biscuiti glazurati, pentru tapetat peretii formei
  • Crema
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g smantana grasa peste 30% grasime
  • 6 foi de gelatina ( 10 g )
  • Jeleu de capsuni
  • 1 borcan de 400 g dulceata de capsuni
  • 50 ml sirop de capsuni
  • 3 foi gelatina ( 5 g )
  • Decorat
  • 500 g capsuni mici
  • 6 piscoturi
  • inimioare decorative
  • ciocolata topita
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Victor:

Luam forma de tort cu inel detasabil si o imbracam cu folie alimentara. Punem in robot biscuitii,piscoturile si le maruntim, adaugam praful ce crema, amestecam si apoi turnam untul topit si omogenizam.

Amestecul obtinut in punem in forma si presam bine pe toata suprafata formei.Biscuitii opriti ii asezam pe marginea formei cu partea glazurata lipita de perete. Intr-un bol mixam bine smantana groasa si frisca lichida, apoi incorporam crema mascarpone. Separat punem la hidratat in apa rece foile de gelatina. Intr-o craticioara cu fundul dublu punem ouale si zaharul si asezam pe foc, amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Tragem de pe foc, stoarcem foile de gelatina sile incorporam in crema de oua, omogenizam.

Crema de oua o incorporam in frisca amestecata cu mascarponele. Pastram 18 + 1 capsuni, restul le asezam peste blatul de biscuiti si turnam crema obtinuta. Deasupra asezam cele 6 piscoturi, presaram inimioare decorative si dam la frigider cca 3 ore.Cand s-a intarit bine, ne apucam de jeleu.

Punem dulceata in robot si o mixam bine, adaugam si siropul de capsuni, transferam totul intr-o craticioara si punem pe foc cat sa se incalzeasca, apoi adaugam gelatina care a fost pusa la hidratat in apa rece. Amestecam bine si apoi cu ajutorul unei linguri punem jeleul intre piscoturi. In mifloc asezam 1 capsuna, care sa simbolizeze urmatorul an, adica 19, iar cele 18 capsuni le impartim cate trei in fiecare triunghi cu jeleu, peste piscoturi turnam ciocolata topita si ornam cu inimioare decorative.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Victor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

31.07.2016, 22:44

O, ce minunatie ai combinat Clemisoara mea! La multi ani baiatului vostru drag!

anca_rm 1

01.08.2016, 09:31

La multi ani nepotului Cleme , o minunatie ai pregatit aici

miki_a 1

02.08.2016, 09:03

La multi ani nepotului tau! Sectiunea tortului e yamiii !

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu smantana si nuci