Tort de ciocolata cu frisca

de aziz in Torturi, 1 Noi 2010 | 6008 vizualizari

 

Acum citeva zile a fost ziua sotului meu ,iar baietiii nostri s-au gindit la o petrecere surpriza si daca e surpriza, cum putea fi altfel decit cu ciocolata si frisca...zic eu:))

 

INGREDIENTE

  • 2oogr margarina
  • 200gr ciocolata amara
  • 1 pahar zahar
  • 2 pahare ness quick
  • 5 oua(mari 6 daca sint mici)
  • 1 pahar faina speciala pentru prajituri care creste singura (daca nu gasiti se pune un pahar de faina si un plic praf de copt)
  • Crema:
  • 1 plic crema de vanilie
  • 250 gr smintina pentru frisca
  • 1/2pahar lapte fiert si racit
  • Pentru ornat:
  • 400gr smintina pentru frisca
  • 1plic crema de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu frisca:

margarina taiata cubulete si ciocolata amara se pun pe aragaz la foc mic pina se topesc. se pune paharul de zahar si se amesteca pina se topeste. adaugam cele 2 pahare de nessquick amestecam si luam oala de pe aragaz. adaugam in compozitia calda, ouale pe rind cite unul ,nu adaugam urmatorul ou pina primul nu s-a incorporat bine in amestec. se adauga paharul de faina si se omogenizeaza. turnam compozitia obtinuta intr-o tava dreptunghiulara cu lungimea de 30 cm si latimea 20cm sau de ce nu intr-o tava rotunda cu peretii detasabili,ungem tava cu margarina inainte sau punem hirtie speciala pentru copt


se preincalzeste cuptorul la temperatura de 170 grade si se coace timp de 30 minute. facem testul cu scobitoarea. cind s-a terminat de copt se lasa la racit si se taie in doua obtinindu-se 2 blaturi


Crema:


crema de vanilie, smintina pentru frisca si jumatatea de pahar rece cu lapte se mixeaza pina obtinem crema,pe care o punem intre cele doua blaturi


Ornam:


smintina pentru frisca si crema de vanilie se mixeaza impreuna;punem crema obtinuta intr-un cornet special pentru ornat si formam pe blatul de sus bezele peste care ningem ciocolata rasa sau putina cacao

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

aziz 1

02.11.2010, 09:20

multumesc fetelor !sinteti dragute !

vanilla 1

02.11.2010, 12:21

arata interesanT!!!!

vanilla 1

02.11.2010, 12:23

arata interesanT!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si piscoturi