Tort Elegance si 3 ani de Bucataras!

de deyutzky in Torturi, 5 Ian 2014 | 2725 vizualizari

 

Cu 3 ani urma pe data de 5 ianuarie paseam cu pasi timizi pe acest site nestiind ca aici voi intalni oameni minunati de la care voi invata foarte multe.
Astazi implinesc alaturi de voi 3 ani ani frumosi la care sper sa mai adaug inca 100 :)) :D
Pentru voi am adus cate o felie de tort si pentru cei ce zilele urmatoare isi sarbatoresc ziua numelui!

PS.1: cu acest tort am participat la un concurs pe site-ul bucatareselor vesele, asadar ideea tortuletului este a lor, insa eu am mai schimbat cate ceva in prepararea lui.
PS 2: sper sa ma scuzati pentru numarul mic de poze dar stiti si voi cum e cu sarbatorile :D ca fugi in toate partile :))

 

INGREDIENTE

  • Blat (sau pentru 3 foi):
  • 250 gr faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 175 gr zahar
  • o cana de 250 ml lapte caldut
  • 90 ml ulei
  • 100 gr ciocolata topita
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 450 ml frisca lichida
  • Glazura ciocolata:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • Decoratiuni din ciocolata:
  • 200 gr ciocolata alba
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Elegance si 3 ani de Bucataras!:

Eu am inceput cu decoratiunile si frisca pentru ca acestea sa fie numai bune de decorat.


Rupem ciocolata alba in bucati, o punem intr-o punga si o scufundam intr-o oala cu apa calda pana cand ciocolata este topita complet.


Tapetam o tava cu hartie de copt.


Taiem varful pungii si pe hartia de copt realizam figurinele.


Cand am terminat dam tava la frigider pentru ca acestea sa se intareasca bine.


Mixam bine frisca timp de cateva minute pana cand se intareste bine si o dam la frigider pana cand pregatim foile.


Blat:


Intr-un bol amestecam faina cu cele 2 linguri de cacao si praful de copt.


Adaugam oul, zaharul vanilat, zaharul tos, uleiul si laptele caldut si mixam.


Punem si ciocolata taiata bucatele mici impreuna cu esenta de rom si continuam sa mixam pana la omogenizare.


Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi.


Tapetam o tava rotunda (26 cm diametru) cu hartie de copt, punem prima parte din compozitie si o dam la cuptor la foc mic pentru aprox 10-15 min. Se verifica cu o scobitoare.


La fel procedam si cu celelalte 2 foi.


Le lasam la racit. Se vor raci imediat.


(Se poate face si un blat din compozitia obtinuta insa nu se va raci la fel de repede ca foile.)


Dupa ce foile s-au racit complet incepem asamblarea tortului.


Punem pe un platou prima foaie de blat, o insiropam cu siropul pregatit din apa, zahar si esenta de rom.


Adaugam un strat de frisca, punem a2a foaie, o insiropam si pe ea, adaugam si ultima foaie de blat pe care o insiropam.


Imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca. Mai pastram si putina frisca pentru decor.


Glazura:


Topim la bain-marie ciocolata si turnam treptat frisca lichida amestecand continuu pana cand ciocolata este topita complet.


O dam deoparte si o lasam putin la racit.


Imbracam apoi tortul in glazura de ciocolata si il decoram cu frisca ramasa si decoratiunile din ciocolata alba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Elegance si 3 ani de Bucataras!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

diaconta 1

26.01.2014, 14:32

Gaby,cred ca erai....dusa ))

gaby_duceag 1

26.01.2014, 14:42

cre' ca...))))

deyutzky 1

26.01.2014, 15:07

Gaby )) s=ar putea sa aiba dreptate dia )) Multumesc! te pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata - de post