Tort cu crema caramel

de LUK in Torturi, 1 Dec 2011 | 4213 vizualizari

 

Pentru ca trebuia sa fac un tort rapid si aveam prin casa o crema pentru prajituri cu gust de caramel de la Dr Oetker a iesit tortul asta..partea interesanta e ca aceasta crema nu are gust de caramel ci de ..cafea...deci pe viitor pentru amatori daca vreti o crema dulce ca si caramelul..alegeti sa o pregatiti in casa ..pe bune,crema avea gust de cafea..(ceea ce nu inseamna ca nu a fost bun!!)

 

INGREDIENTE

  • 1 plic cu crema pentru prajituri de la dr Oetker
  • 250ml lapte
  • 3 linguri de zahar pudra
  • Blat:
  • 50gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 1 lingura de cacao
  • 4 linguri de faina
  • 20 gr unt+2 linguri de lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri zahar tos
  • 50ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel:

Separati albusurile de galbenusuri.Topiti ciocolata impreuna cu untul si laptele la foc mic.Luati de pe foc si amestecati-o cu cacao.Cand s-a mai racit putin amestecati-o cu galbenusurile.


Mixati albusurile spuma tare,adaugati apoi zaharul,treptat si mixati in continuare.Dupa ce s-a intarit adaugati nuca de cocos,amestecati,turnati alternativ galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.Turnati compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt.Coaceti cca 25-30min in cuptorul preincalzit la 150 de grade.Dupa ce s-a copt scoateti sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.


Crema:Turnati laptele peste crema si zahar mixand apoi pana es intareste crema.


Sirop:Caramelizati zaharul apoi stingeti cu 50ml apa.


Taiati blatul in 2.Insiropati ambele blaturi.Ungem primul blat cu 3 sferturi din crema.Punem al 2 lea blat ,il ungem cu restul de crema si decoram dupa plac..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Cris2711 1

02.12.2011, 00:56

ce as fii servit si eu

gaby_gabytza 1

02.12.2011, 15:24

deliciosssssssss

LUK 1

04.12.2011, 16:25

Multumesc Criss,Gabitza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema caramel