Tort cu crema caramel si ciocolata

de alilianaa in Torturi, 27 Aug 2013 | 2756 vizualizari

 

Am mai bifat un an...unul frumos....Nu sunt specialista in prajituri si cu atat mai mult in cosmetizarea acestora. Stiu doar ca tortul de fata a fost bun.
Multumesc Timea pentru inspiratie...crema caramel.>:D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri apa,
  • 6 linguri unt,
  • 6 linguri faina,
  • 3 linguri amidon,
  • praf de copt,
  • zahar vanilat ( un plic)

Sirop:

  • 5 linguri zahar,
  • 200 ml apa

Crema caramel:

  • o cana de zahar,
  • 200 ml apa,
  • 2 oua plus 6 linguri zahar,
  • 4 linguri amidon,
  • 175 g unt,
  • Glazura:
  • o lingurita unt,
  • o ciocolata cu lapte.

pentru ornat:

  • frisca - smantana pentru frisca Pilos 200 g,
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel si ciocolata:

Blat: separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura pana rezulta o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu apa si untul topit si le punem peste albusuri. Scoatem telurile. Cu o spatula amestecam de jos in sus si adaugam faina, amidonul si praful de copt ( amestecate toate inainte). Compozitia o punem intr-o cratita tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de 30 min. la foc mediu. Se face testul scobitorii.


Crema: se caramelizeaza o cana de zahar intr-o cratita cu fund dublu. Cand este gata, se pune apa si se lasa la topit. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul, pus pe rand, lingura cu lingura, pana ce ajunge la volumul unei creme. Se adauga amidonul, se amesteca. Se adauga siropul de zahar, se amesteca. Toate se pun la foc mic pe aragaz. La final cand totul este gata se pune untul. Se amesteca, se da la rece.


Sirop: se caramelizeaza 5 linguri zahar. Cand este gata se pune apa si se lasa la topit.


Glazura: intr-o craticioara se pune untul la topit, impreuna cu ciocolata. Cand este gata se da la rece.


Asamblare: se taie blatul in doua. Blatul de jos se insiropeaza, se pune jumatate din crema de caramel, se pune blatul doi, se insiropeaza, se pune restul de crema caramel. Pe margini am ornat cu frisca. De-asupra am pus glazura de ciocolata, dupa inspiratie.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

alilianaa 1

29.08.2013, 07:20

Daniela, multumesc

Krystyan Trendy 1

28.11.2013, 10:12

delicios tort

alilianaa 1

28.11.2013, 11:44

Krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort Pădurea Neagră