Desert tortulet ametit

de Constelatialeu in Torturi, 31 Oct 2019 | 2092 vizualizari

 

Din categoria ...vreau si eu un tortulet mic ( vinovatia ca-l mananc singura e mai mica daca tortuletul e mic ), nimic sofisticat, bun sa fie.....forma mai mica de 16 cm nu am, dar daca gasesc imi achizitionez, ca poate se mai trezesc si altii ca vor tort mai mic decat micul.....:))))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat cu nuca diametru 16 cm
  • 4 oua medii
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata ( linguri pline varf )
  • 2 linguri cu faina ( pline varf )
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 50 g fondant cacao
  • 50 g ciocolata neagra
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 4 linguri apa
  • 1 esenta de rom
  • Visine din visinata
  • aschii de ciocolata alba
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tortulet ametit:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez cca 5-6 min, apoi am incorporat galbenusurile si la final am adaugat nuca macinata si faina cernuta. Am omogenizat amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat forma de tort cu hartie de copt si am turnat compozitia in forma, am bagat la cuptorul preincalzit la 175 grade C, am setat functia pentru copt prajituri si am lasat cca 35 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca.

 Sirop. Apa cu zaharul le-am fiert pana zaharul se topeste, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

Crema : Untul moale se mixeaza pana devine o spuma moale. Separat incalzim fondantul pe baie de abur, adaugam si ciocolata si omogenizam, acest amestec il incorporam in untul moale. Eu am pastrat cca 50 g unt, pentru cazul in care se taie crema ca a fost prea fierbinte fondantul, nu a fost cazul. Am dat crema la rece sa se intareasca un pic, apoi am scos-o din frigider si am mixat-o cu restul de unt. Am obtinut o crema fina si delicioasa.

 Asamblare. Am sectionat blatul in 4 parti aproximativ egale, am asezat prima parte pe o farfurie am insiropat-o si apoi am pus un strat de crema si bucatele de visina din visinata, am asezat a doua parte insiropata, strat de crema si visine, a treia parte de blat, crema si visine si apoi ultima parte de blat, am imbracat tortul in crema ramasa si am ornat cu aschii de ciocolata alba si visine din visinata. Simplu si un pic ametit acest tortulet.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortulet ametit" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de post