Tort Amandina

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 30 Mai 2011 | 2762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri faina
  • pt sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • pt crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • pt glazura:
  • 2 ciocolate amarui
  • 100 ml frisca lichida
  • pentru ornat:
  • capsuni
  • grilaje de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, apa si galbenusurile pe care le-am frecat inainte cu uleiul, adaugam apoi faina, cacaoa si praful de copt. Compozitia rezultata o sa fie una mai subtire, tapetam tava cu hartie de copt si bagam la cuptor ul preincalzit cca 20 de min, verificand din cand in cand facand testul cu scobitoarea.


Lasam blatul sa se racoreasca si-l taiem in 2.


Pregatim siropul astfel:

Punam apa, zaharul si plicurile de capucino intr-un ibric, punem pe foc pana da in clocot, dupa care oprim focul si-l lasam la racit.


Intre timp pregatim crema:

Batem untul ( la temeperatura camerei) pana devine pufos, dupa care adaugam cate un galbenus, apoi zaharul, mixam bine, iar la sfarsit esenta de rom si cacaoa.


Insiropam bine blaturile, punem crema intre ele.


Pregatim glazura:


Rupem bucatele cicocolata si o punem intr-un ibric impreuna cu frisca lichida, apoi punem la foc mic pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza compozitia, o lasam sa se racoreasca si implicit sa se i ngroase putin, dupa care o turnam peste tort.


Ornam cu capsuni si grilaje din ciocolata topita ( optional)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Dana Cristea - pusikmea 1

30.05.2011, 16:24

multumesc din suflet tuturor pentru aprecieri, l-am facut pentru o prietena mirela

LUK 1

30.05.2011, 16:40

super super

mamaieelena 1

30.05.2011, 19:07

superb tort ca multe altele de fapt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!