Tort ''Shirt''

de epurasha2bb in Torturi, 29 Apr 2010 | 2718 vizualizari

 

cu muuulta ciocolata si caramel!

 

INGREDIENTE

  • 3 cutii mascarpone
  • 1 plic mare zahar pudra vanilat
  • zahar brun 3 linguri
  • 1 cutie mica frisca lichida Hulala
  • 2 pahare lapte
  • 1 cutie praf crema de zahar ars Dr.Otker
  • 1 cutie praf Tiramisu Dr.Otker
  • 2 blaturi pandispan dreptunghiulare
  • 1 blat rotund de tort
  • 2 ciocolate cu caramel kandia
  • 1 ciocolata alba
  • 2 cicocolate negre Heidi 80 % cacao
  • 1 lingurita cafea
  • 1 sticluta sirop de caramel
  • 1 lingura amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''Shirt'':

Se prepara crema caramel astfel: se pune intr-un vas de plastic 1 pahar cu lapte , 1/2 cutie frisca lichida Hulala, 1 cutie de praf de crema de zahar ars cu 1/2 din pliculetul de sirop de caramel din cutie, 2 linguri din sticla de sirop de caramel, si 2 cutii crema mascarpone si 3 linguri de zahar brun.Se amesteca bine cu mixerul la viteza maxima.Apoi se da la rece crema.


Crema tiramisu: se pune in vasul de plastic o cutie crema mascarpone, 1/2 cutie frisca lichida, 1 cutie praf tiramisu Dr.Otker, 1 pahar cu lapte, 2 ciocolate cu caramel topite la bain marie.Se mixeaza bine si se da la rece.


Se face un sirop pt.blaturi din apa cu sirop de caramel si se stropesc feliile de blat .Apoi se umplu cu crema de caramel si crema Tiramisu, alternativ pana terminam blaturile.


Deasupra ungem peste tot cu crema tiramisu care e mai maronie.Apoi dintr-o foaie pastrata si din blatul rotund taiem un cerc cu gura unei cani si apoi inca unu.Le umplem cu crema caramel si deasupra ungem cercul cu crema caramel care e mai alba si o asezam drept gatul camasei.Cu posul cu ciocolata neagra topita vom scrie numele sau urarea peste acest cerc.Apoi din alte bucatele taiem triunghiuri de blat si le asezam drept colturile camasii.In jurul cercului punem o bucata tot de blat ca guler.Ungem totul cu crema tiramisu.Marcam marginile cu ciocolata neagra topita.


Facem o pasta din zahar pudra,1 lingura amidon, sirop caramel din sticla , 1/2 pliculet sirop caramel de la cutia dr.Otker pt.crema de zahar ars si 1 lingurita cafea.Se framanta bine si se fac bilute ce vor reprezenta nasturii. Tot cu posul ornam si marginile tortului cu crema tiramisu.Se da la rece tortul cateva ore.


Din restul de crema si blat ramase eu am facut cu pasatorul o inimioara pe care am ornat-o cu razatura de cocos si sirop gros de capsuni si bucatele de cirese pe margine.A fost delcioasa si inimioara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Shirt''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

epurasha2bb 1

30.04.2010, 08:45

ok, nadina! facem masa mare , ramane stabilit!

epurasha2bb 1

30.04.2010, 08:47

Buni ce idee buna mi-ai dat! mersi! eu ma gandisem la un diplomat dar am a incerc niste pantaloni!

Dana Cristea - pusikmea 1

03.05.2010, 15:03

si eu zic ca pantalonii merg mai bn, dar fi atenta sa se asorteze cu camasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Diplomat 200