Tort de nuca

de roberta24 in Torturi, 3 Ian 2010 | 4177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 GRAME NUCA MACINATA
  • 250 GRAME ZAHAR
  • 200 ML DE APA
  • 50 GRAME CACAO
  • 8 OUA
  • PENTRU CREMA AI NEVOIE:
  • 300 GRAME CIOCOLATA MARUIE
  • 500 ML DE FRISCA LICHIDA
  • 100 GRAME ZAHAR PUDRA
  • O LINGURITA DE GELATINA
  • PENTRU ORNAT AI NEVOIE:
  • 300 ML DE FRISCA LICHIDA
  • 3 LINGURITE NESS
  • CIRESE CONFIATE
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de nuca:

NUCA MACINATA, ZAHARUL SI CACAOA SE AMESTECA FOARTE BINE CU CEI 200 ML DE APA SI SE PUN PE FOC AMESTECANDU-SE IN CONTINUU, SE FIERBE PANA CAND COMPOZITIA CAPATA CONSISTENTA UNEI CREME. SE IA DE PE FOC SI SE LASA LA RACIT. INTRE TIMP SEPARAM OUALE, DUPA CE CREMA DE NUCA S-A RACIT INCEPEM SI ADAUGAM GALBENUSURILE UNUL CATE UNUL AMESTECAND FOARTE BINE DUPA FIECARE DIN ELE. DUPA CE AM INCORPORAT GALBENUSURILE, BATEM SPUMA TARE ALBUSURILE CU UN PRAF DE SARE SI LE ADAUGAM IN CREMA DE NUCA AMESTECAND USOR DE SUS IN JOS PANA LA INCORPORAREA TOTALA A ALBUSURILOR. VOM OBTINE UN ALUAT SPUMOS PE CARE IL VOM PUNE LA COPT LA FOC MEDIU INTR-O FORMA UNSA CU UNT SI TAPETATA CU FAINA PENTRU CCA. 50 DE MINUTE. DUPA CE BLATUL LA COPT IL SCOATEM DIN FORMA SI IL LASAM LA RACIT PE UN PLATOU. INTRE TIMP RUPEM CIOCOLATA BUCATELE SI O PUNEM INTR-UN VAS ADAUGAM 150 DE ML DE FRISCA LICHIDA SI LE PUNEM LA BAIN-MARIE AMESTECAND IN CONTINUU, DUPA CE CIOCOLATA S-A TOPIT O LUAM DE PE BAIA DE ABURI, SI ADAUGAM LINGURITA DE GELATINA CE A FOST INMUIATA IN PREALABIL IN CATEVA LINGURI DE APA, AMESTECAND FOARTE BINE. LASAM CREMA ASTFEL OBTINUTA LA RACIT, SI BATEM RESTUL DE FRISCA RAMASA, ADAUGAM ZAHARUL PUDRA SI MAI APOI CREMA DE CIOCOLATA LINGURA CU LINGURA. TAIEM BLATUL DE TORT IN DOUA SI IL UMPLEM CU CREMA ASTFEL OBTINUTA. TORTUL SE ORNEAZA DUPA GUST CU FRISCA BATUTA CU CATEVA LINGURITE DE NESS SI CU CIRESE CONFIATE, SAU ALTE ORNAMENTE DUPA GUST.

 

TIPS-URI

1

ESTE UN TORT FOARTE FIN, NU CONTINE FAINA DE ACEEA BLATUL ESTE FOARTE FRAGED SI TREBUIE MANEVRAT CU ATENTIE

2

DUPA GUST IN CREMA SE POATE ADAUGA ESENTA DE ROM

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort de nuca-0
Tort de nuca-1

COMENTARII (3)

nyana

nyana 1

03.01.2010, 13:07

arata spectaculos si cred k si gustul pe masura

Teo

Teo 1

03.01.2010, 20:11

uitandu-ma la ingrediente ,sunt sigura ca e un deliciu.

elena1988

elena1988 1

02.02.2011, 17:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03