Tort(prajitura) cu mere si pere

de lilik in Dulciuri, 4 Iul 2013 | 9231 vizualizari

 

Imi plac la nebunie prajiturile cu fructe si de aceea le pregatesc cat pot de des,mai ales ca astfel obtin si o gustare sanatoasa pentru micuta mea.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 mar si 1 para(circa 300-350 gr fructe taiate)
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt moale
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de portocala si lamaie
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort(prajitura) cu mere si pere:

Curatati marul si para de coaja si cotoare,apoi taiati-le feliute subtiri si amestecati-le cu zeama de lamaie.

Intr-un bol mixati untul cu zaharul si praful de sare pana obtineti o crema,apoi adaugati pe rand ouale,apoi faina si praful de copt cernute,coaja rasa de lamaie si portocala,apoi amestecati bine ca sa obtineti o compozitie omogena.

La compozitia obtinuta adaugati feliutele de mar si para si amestecati usor cu o lingura,apoi puneti totul intr-o tava(20-22 cm) unsa si tapetata cu faina si nivelati.

Dati tava la cuptorul incins la 175° timp de 40-45 de minute,apoi lasati sa se raceasca in cuptorul stins.

Cand este rece scoateti prajitura din tava si il pudrati cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort(prajitura) cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort racoros de vara