Bezele cu nuca de cocos

de _Alina_ in Dulciuri, 20 Feb 2014 | 1423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri de la oua mari (112 g)
  • 160 g zahar tos
  • 7 picaturi de otet
  • un praf de sare
  • 15 g nuca de cocos fin maruntita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu nuca de cocos:

1. Punem albusurile intr-un vas si le mixam cu sarea pana cand spuma formeaza creste moi.


2. Adaugam treptat zaharul, cate 2 linguri odata, si mixam de fiecare data pana cand se dizolva complet fiecare transa. Adaugam otetul si mixam compozitia pana cand se formeaza creste tari.


3. Inglobam nuca de cocos in compozitie cu ajutorul unei linguri.


4. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia intr-un pos si formam bezele. Eu am vrut sa le fac in forma de inima, insa fii-miu si-a dorit cauciucuri :))) asa ca am facut si "cauciucuri".


5. Introducem in cuptor pentru 30-40 min la 120 grade celsius. Oprim focul si lasam tava in cuptor pana cand se raceste complet.


Daca le faceti sub forma de cosulete, pardon de cauciucuri :)) le puteti umple cu frisca, fructe sau orice va mai trece prin cap. Ai mei copii le-au vrut cu dulceata de prune (de parca n-ar fi destul de dulci si simple:), iar eu nu m-am opus. :)

 

TIPS-URI

1

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Vasul folosit ( de sticla sau inox) trebuie foarte bine spalat, uscat si apoi degresat cu un servet inmuiat in otet.

3

In locul otetului puteti folosi zeama de lamaie.

4

Ca sa ajunga la consistna dorita, dati nuca de cocos prin rasnita de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

20.02.2014, 16:39

Micutza Luana 1

20.02.2014, 18:23

alilianaa 1

20.02.2014, 20:48

trebuie a fie bune..sincer, eu nu ma impac cu nuca de cocos, dar rau nu are ce sa fie,,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu lapte de ovaz