Tortul bunicii

de Anamaria7 in Torturi, 12 Iul 2011 | 7707 vizualizari

 

Mai o nectarina, mai o nuca, mai o crema fiina si uite cum se sarbatoreste implinirea miiiinunatei varste de 78 de ani a lu' buniiiii. Pe care o iubesc din toooot sufletul! :D

 

INGREDIENTE

  • Blat:   
  • * 8 oua   
  • * 160 gr zahar   
  • * 1 pliculet zahar vanilinat   
  • * 200 gr nuca   
  • * 5 lg faina   
  • * 2 lgt praf de copt   
  • * sucul si coaja de la o lamaie mica
  • Crema de nectarine:   
  • * 6 galbenusuri   
  • * 300 gr zahar   
  • * 225 gr unt   
  • * 1 baton de vanilie   
  • * 1 lg scortisoara macinata   
  • * 380ml lapte   
  • * 4 nectarine
  • Ornare:   
  • * 200ml frisca batuta   
  • * nectarine feliate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul bunicii:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o forma rotunda cu diametrul de cca 23cm.



Blat:



Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam pana devine ca bezeaua. Apoi adaugam galbenusurile, pe rand, si sucul de lamaie. La final punem amestecul de faina, praf de copt si nuca macinata, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia in forma si o tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.



Crema de nectarine:



Fierbem laptele cu batonul de vanilie si lasam putin la racit. Intre timp, mixam galbenusurile cu zaharul si scortisoara, apoi turnam laptele (fara baton) si omogenizam. Mutam vasul pe baie de aburi la foc mic si lasam sa se ingroase, apoi punem la racit. Intre timp scoatem untul din frigider sa fim sigure ca e la aceeasi temperatura cu crema. Il mixam pana devine cremos, apoi adaugam cate o lingura de crema, iar la final, nectarinele cubulete. Tinem crema putin la frigider.



Asamblare:



Taiem blatul in trei, umplem cu crema (mai multa pe stratul de jos) si ornam cu frisca si nectarine.

 

TIPS-URI

1

 Eu am pus si 8g de gelatina lichefiata pe baie de aburi in putina apa in crema pentru ca nu s-a intarit destul pe canicula asta :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Anamaria7 1

13.07.2011, 13:13

dragele mele, multumesc muuult pentru urari! buni o sa se bucure mult cand o sa afle cata lume i-a urat de bine pe bucataras! va pup!

mena29 1

14.07.2011, 08:10

La multi ani buniii,sa fi sanatoasa!

mirela0911 1

14.07.2011, 08:52

La multi ani bunicii super tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere