Tortul bunicii

de Anamaria7 in Torturi, 12 Iul 2011 | 7404 vizualizari

 

Mai o nectarina, mai o nuca, mai o crema fiina si uite cum se sarbatoreste implinirea miiiinunatei varste de 78 de ani a lu' buniiiii. Pe care o iubesc din toooot sufletul! :D

 

INGREDIENTE

  • Blat:   
  • * 8 oua   
  • * 160 gr zahar   
  • * 1 pliculet zahar vanilinat   
  • * 200 gr nuca   
  • * 5 lg faina   
  • * 2 lgt praf de copt   
  • * sucul si coaja de la o lamaie mica
  • Crema de nectarine:   
  • * 6 galbenusuri   
  • * 300 gr zahar   
  • * 225 gr unt   
  • * 1 baton de vanilie   
  • * 1 lg scortisoara macinata   
  • * 380ml lapte   
  • * 4 nectarine
  • Ornare:   
  • * 200ml frisca batuta   
  • * nectarine feliate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul bunicii:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o forma rotunda cu diametrul de cca 23cm.



Blat:



Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam pana devine ca bezeaua. Apoi adaugam galbenusurile, pe rand, si sucul de lamaie. La final punem amestecul de faina, praf de copt si nuca macinata, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia in forma si o tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.



Crema de nectarine:



Fierbem laptele cu batonul de vanilie si lasam putin la racit. Intre timp, mixam galbenusurile cu zaharul si scortisoara, apoi turnam laptele (fara baton) si omogenizam. Mutam vasul pe baie de aburi la foc mic si lasam sa se ingroase, apoi punem la racit. Intre timp scoatem untul din frigider sa fim sigure ca e la aceeasi temperatura cu crema. Il mixam pana devine cremos, apoi adaugam cate o lingura de crema, iar la final, nectarinele cubulete. Tinem crema putin la frigider.



Asamblare:



Taiem blatul in trei, umplem cu crema (mai multa pe stratul de jos) si ornam cu frisca si nectarine.

 

TIPS-URI

1

 Eu am pus si 8g de gelatina lichefiata pe baie de aburi in putina apa in crema pentru ca nu s-a intarit destul pe canicula asta :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Anamaria7 1

13.07.2011, 13:13

dragele mele, multumesc muuult pentru urari! buni o sa se bucure mult cand o sa afle cata lume i-a urat de bine pe bucataras! va pup!

mena29 1

14.07.2011, 08:10

La multi ani buniii,sa fi sanatoasa!

mirela0911 1

14.07.2011, 08:52

La multi ani bunicii super tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata