Tortul bunicii

de Anamaria7 in Torturi, 12 Iul 2011 | 12067 vizualizari

 

Mai o nectarina, mai o nuca, mai o crema fiina si uite cum se sarbatoreste implinirea miiiinunatei varste de 78 de ani a lu' buniiiii. Pe care o iubesc din toooot sufletul! :D

 

INGREDIENTE

  • Blat:   
  • * 8 oua   
  • * 160 gr zahar   
  • * 1 pliculet zahar vanilinat   
  • * 200 gr nuca   
  • * 5 lg faina   
  • * 2 lgt praf de copt   
  • * sucul si coaja de la o lamaie mica
  • Crema de nectarine:   
  • * 6 galbenusuri   
  • * 300 gr zahar   
  • * 225 gr unt   
  • * 1 baton de vanilie   
  • * 1 lg scortisoara macinata   
  • * 380ml lapte   
  • * 4 nectarine
  • Ornare:   
  • * 200ml frisca batuta   
  • * nectarine feliate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul bunicii:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o forma rotunda cu diametrul de cca 23cm.

Blat:

Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam pana devine ca bezeaua. Apoi adaugam galbenusurile, pe rand, si sucul de lamaie. La final punem amestecul de faina, praf de copt si nuca macinata, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia in forma si o tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.

Crema de nectarine:

Fierbem laptele cu batonul de vanilie si lasam putin la racit. Intre timp, mixam galbenusurile cu zaharul si scortisoara, apoi turnam laptele (fara baton) si omogenizam. Mutam vasul pe baie de aburi la foc mic si lasam sa se ingroase, apoi punem la racit. Intre timp scoatem untul din frigider sa fim sigure ca e la aceeasi temperatura cu crema. Il mixam pana devine cremos, apoi adaugam cate o lingura de crema, iar la final, nectarinele cubulete. Tinem crema putin la frigider.

Asamblare:

Taiem blatul in trei, umplem cu crema (mai multa pe stratul de jos) si ornam cu frisca si nectarine.

TIPS-URI

1

 Eu am pus si 8g de gelatina lichefiata pe baie de aburi in putina apa in crema pentru ca nu s-a intarit destul pe canicula asta :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Anamaria7 1

13.07.2011, 13:13

dragele mele, multumesc muuult pentru urari! buni o sa se bucure mult cand o sa afle cata lume i-a urat de bine pe bucataras! va pup!

mena29 1

14.07.2011, 08:10

La multi ani buniii,sa fi sanatoasa!

mirela0911 1

14.07.2011, 08:52

La multi ani bunicii super tort

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere